Till innehållet

Vårdbiträde

Med 800 gymnasiepoäng räknas du som utbildat vårdbiträde. Du introduceras i vård och omsorg arbete och dina arbetsuppgifter anpassas utifrån din erfarenhet och kunskapsnivå. Vårdbiträde är en utmärkt början på din karriärresa!

Inom kort publicerar vi en intervju med en stjärna som arbetar som vårdbiträde hos oss.

Uppdragsbeskrivning

Som vårdbiträde utför du vård- och omsorgsinsatser utifrån brukarens genomförandeplan (IGP). Du ansvarar också för serviceinsatser som till exempel inköp, städ och tvätt samt ger enklare hälso- och sjukvårdsinsatser. Vilka uppdrag och vilket ansvar du har bedöms utifrån din erfarenhet och kompetens. Som vårdbiträde ska du kunna arbeta självständigt efter introduktion men också kunna samverka med andra. Du kan även ha andra enklare uppdrag, som till exempel hälsoinspiratör eller miljöombud.
Uppdragsbeskrivning vårdbiträde Pdf, 474.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Utbildningsmöjligheter

Som vårdbiträde har du läst yrkespaketet för vårdbiträde på 800 poäng. Utbildningen kan sedan byggas på med de kurser som krävs för undersköterska.

Lediga jobb

Väx i vår karriärvägsmodell

Inom vård och omsorg har vi tagit fram en karriärvägsmodell som visar hur du kan utvecklas i ditt arbete. Oavsett om du arbetar som biträde, vårdbiträde eller undersköterska kan du alltid växa och utvecklas hos oss - om du har viljan, drivet och förmågan. Med anpassat stöd och utbildning gör vi det möjligt. Välkommen att växa med oss!
Information om vår karriärvägsmodell

Kontakt

Cecilia Lauri, enhetschef bemanningsenheten

Lina Fahlgren, planeringsledare

EU:s logotyp

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-06-19