Till innehållet

Socialtjänst – timvikariat

Vill du hjälpa personer som bor på äldreboende eller har hemtjänst? Vill du stötta en människa som behöver stöd i sin vardag i hemmet eller på sitt jobb?
Välkommen att söka timvikariat inom socialtjänsten!

Äldre person vid matbord på äldreboende, i sällskap av omsorgspersonal.

Foto: Anna Sigvardsson

Sök och skicka in din ansökan

Obs! Vi kontaktar dig inom två veckor från det att vi fått in din ansökan.

Så funkar timvikariat i socialtjänsten

Det är enkelt att vara timvikarie i Härryda kommun. Som timanställd styr du själv när du kan och vill jobba. Via systemet Time Care Pool, som du laddar ner till din mobil när du börjar arbeta hos oss, meddelar du enkelt när du har tid att arbeta. När du är bokad för ett arbetspass får du en bokningsbekräftelse via sms.

Ny på jobbet

Innan du börjar arbeta hos oss lär vi givetvis upp dig så att du känner dig trygg i ditt arbete och med dina kollegor. Du kommer att få introduktion och gå bredvid erfarna kollegor som visar hur jobbet funkar och som du kan ställa frågor till.

Att ge medicin är en vanligt förekommande arbetsuppgift inom socialtjänsten. För den krävs så kallad delegering. När vi bedömer att du är redo ordnar vi med utbildning i läkemedelshantering som leder till att du får din delegering.

Jobba ofta eller mer sällan – du väljer

Du väljer om du vill jobba mycket eller lite. Verksamheterna har behov av vikarier dygnet runt, årets alla dagar. För oss är det viktigt med stabila personalgrupper och du som väljer att jobba ofta kommer därför att få fler erbjudanden om timvikariat.

Krav

Vi ser gärna att du har vårdutbildning men det är inget krav. Kanske har du erfarenhet av aktuell målgrupp, eller kanske bara ett stort intresse för arbete inom vården? Ditt bemötande och hur du är som person är viktigt. Som person är du empatisk, engagerad, lugn och ansvarsfull och har ett genuint intresse för att arbeta med och för människor.

Grundläggande krav:

  • Du ska vara van vid att arbeta med dator.
  • Du är 18 år eller äldre.
  • Du kan skriva och tala mycket bra svenska.
  • Du har med dig ett utdrag från polisen belastningsregister till intervjutillfället. Utdraget beställer du via Polisens webbplats.
    Begär utdrag från belastningsgregistret hos Polisen Länk till annan webbplats..
    Välj alternativet som heter "Kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret". Obs! Beställningen tar cirka två veckor.
  • För vissa timvikariat krävs B-körkort. Om körkort är ett krav framgår det i beskrivningen av vikariatet.

Kontakt

Emma Isfeldt, bemanningsenheten

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-04-29