Till innehållet

Kultur för unga

Skriv egen musik, dansa, lär dig ett instrument, skapa cosplay-dräkter, gör gatukonst eller fixa evenemang. Vi ser till att kommunens barn och unga får möjlighet att skapa själva och uppleva professionell konst och kultur, både på fritiden och i skolan.

En person i gul väst sitter och målar på en färgglad mur utomhus.

Målningen gjordes utanför Studio 13 i Landvetter med ungdomar från kommunen tillsammans med konstkollektivet Streetcorner.

Bli en arrangör

Om du som är 12 år och uppåt är intresserad av att lära dig mer om arrangörskap, scenteknik, projekt och hur man går från idé till verklighet kan du anmäla dig till Kulturcrew. Vi träffas med regelbundna träffar och coachning inom arrangörskap.

I kommunen finns också den timavlönade gruppen Ung kulturstab för 16 till 18-åringar som skapar aktiviteter för andra unga i kommunen.

På Fritid ungdoms mötesplatser för unga kan du komma med förslag och få hjälp att arrangera ett eget evenemang och hjälp med att söka pengar med Idéslanten för att förverkliga din idé.

Fritid ungdoms hemsida med information om Idéslanten.

Sen kväll bakom kulturhuset i Mölnlycke med en färgsatt scen och publik på picknickfiltar bland träden.

Kulturskolan

Kulturskolan har kurser i bild, dans, rytmik, teater & musikal, sång & kör och mer än 15 olika musikinstrument. Men vi gör mycket annat också, till exempel lovaktiviteter eller öppen verksamhet som är gratis och som du inte behöver anmäla dig till.

Biblioteken

I Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda finns bibliotek med särskilda avdelningar för unga. Där finns bibliotekarier som arbetar inriktat mot unga, och aktiviteter som bokklubbar och spel. För dig med funktionshinder finns äpplehyllan.

Kommunens hemsida med samlad information om bibliotek och öppettider.

Ett bord fullt av pyssel, papper, saxar och stämplar.

Kulturhusen

I kommunen finns kulturhus i Landvetter och Mölnlycke. Kulturhusen ger barn och unga möjlighet att gå kurser, visa sin konst eller uppträda, skapa själva, gå på bio eller uppleva något på scenen. Flera av kulturskolans elever har lektioner i kulturhusen där de också visar sina föreställningar, konserter eller konst. Det finns även aktiviteter som är öppna med drop-in.

Mölnlycke kulturhus
Landvetter kulturhus

Föreningar

I kommunens föreningsregister hittar du alla föreningar som är verksamma inom Härryda kommun.

Sök förening

Kontakt

Kontaktcenter

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-06-10