Till innehållet

Ung kulturstab

Fixa egna events, arbeta med projekt och bli en arrangör. Ung kulturstab är en grupp timanställda ungdomar mellan 16 och 18 år som skapar upplevelser för andra unga i kommunen.

Två personers ben syns på en scen full av sladdar. Den ena personen håller i en ljusslinga.

Arbeta som arrangör

Ung Kulturstab planerar och genomför egna aktiviteter och evenemang tillsammans. Arbetet innefattar alla de uppgifter som ingår i skapandet av ett kulturevenemang. Det kan handla om att skriva projektplaner, söka projektmedel, göra artistbokningar eller hitta spännande samarbeten.

Arbetet kan också innebära att jobba med teknik och förberedelser som allt det som sker bakom scenen och gör att en föreställning, konsert eller workshop går att genomföra. Att marknadsföra och dokumentera det som Ung Kulturstab gör är en av arbetsuppgifterna. Varje vecka träffas vi för att planera inför nästa evenemang eller uppdrag.

Ung kulturstab är timavlönat arbete för dig som är 16-18 år och är skriven i Härryda kommun och är en satsning för att öka ungas delaktighet. Det startades som ett projekt av Kultur Härryda med stöd från Förvaltningen för kulturutveckling i Västragötalands Regionen. Idag fortsätter Ung kulturstab att arbeta som timanställda i kommunen för att öka kulturutbudet som skapas av och för unga.

Det här gör Ung kulturstab just nu

  • Imagine regionfinal, medverkar som arrangörer på musiktävlingen för unga i Landvetters kulturhus.
  • Coachar och medverkar vid behov inom olika sammanhang eller evenemang i kommunen.
Sen kväll bakom kulturhuset i Mölnlycke med en färgsatt scen och publik på picknickfiltar bland träden.

Ansökan

Just nu är ansökningsperioden stängd, men kommer öppna under februari 2023. På den här sidan och i våra sociala medier kommer du kunna se när vi rekryterar nya arrangörer.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-01-30