Till innehållet

Ung kulturstab

Jobba med utveckling och arrangörskap. Du som är 16-18 år och skriven i Härryda kommun kan söka timanställning för att vara med i Ung kulturstab. Nu är ansökningsperioden över för det här året. Tack alla som har sökt!

Två personers ben syns på en scen full av sladdar. Den ena personen håller i en ljusslinga.

Vad gör Ung kulturstab?

Ung kulturstab hittar på och genomför egna aktiviteter och evenemang tillsammans. Arbetet innefattar uppgifter som ingår i genomförandet av ett kulturevenemang. Det kan handla om att skriva projektplaner, göra artistbokningar och ta kontakt med nya personer eller hitta spännande samarbeten. Det kan också innebära att jobba med teknik och förberedelser, allt det som sker bakom scenen och som gör att en föreställning, konsert eller workshop går att genomföra. Att marknadsföra och dokumentera det som Ung Kulturstab gör är också en av arbetsuppgifterna.
Tillsammans kommer vi fram till vad Ung Kulturstab ska genomföra under våren 2023 men också framåt!

Handledning och möten

Deltagarna i Ung kulturstab utvecklar sina arbetsuppgifter själva med handledning och coachning från personal i kommunens kulturhus. Arbetet handlar bland annat om att se över kommunens kulturutbud för unga, att skapa nya aktiviteter för unga eller att på nya sätt förmedla och synliggöra det utbud som redan finns. Arbetsplatsen är framför allt Landvetters kulturhus men kan också innefatta Mölnlycke kulturhus eller andra ställen i Härryda kommun.

Det är viktigt för oss att Ung Kulturstab är en trygg plats där alla idéer får plats och att ni som deltar får en uppgift som känns både rolig och utmanande, en uppgift som ni själva har varit med att komma på.

Sen kväll bakom kulturhuset i Mölnlycke med en färgsatt scen och publik på picknickfiltar bland träden.

Ung kulturstab är en satsning för att öka ungas delaktighet. Projektet drivs av Kultur Härryda.

Kontakt

Saša Ðenčić, kultursamordnare (föräldraledig)

Hanna Uddenberg, kultursamordnare barn

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-08-16