Till innehållet

Omsorgshandledare

Som omsorgshandledare inom vård och omsorg är du utbildad undersköterska och har mycket god erfarenhet av yrket. Du arbetar verksamhetsövergripande med specialistuppdrag, utbildning och utveckling.

Personal inom vård och omsorg på väg in till en brukare med hemtjänst.

Lotta och en kollega är på väg in till en brukare som har hemtjänst.

5 frågor till Lotta, omsorgshandledare

- På förmiddagen brukar jag följa en kollega i sitt arbete. Som nyutbildat vårdbiträde eller undersköterska kan man ibland behöva lite extra stöd, speciellt om det är kniviga frågor. På eftermiddagen är det ofta skrivbordsgöra där jag till exempel hjälper till att skriva individuella genomförandeplaner (IGP) eller journalanteckningar. Jag kan också introducera en ny kollega.

- Ibland gör jag hembesök hos någon som drabbats av demens, och då och då håller jag i utbildningar av olika slag. Mitt jobb är precis så omväxlande och viktigt som det låter!

- Vi är sex omsorgshandledare som alla har olika specialistkompetenser och vi finns tillhands inom de områden där vi behövs bäst.

- Jag har alltid tyckt om att vara med äldre, de har så mycket att berätta och så mycket livsvisdom. Efter backpackande, universitetsstudier och många år hemma med mina barn ville jag ha ett roligt arbete där det var lätt att få jobb och som inte heller krävde någon längre utbildning. Det blev vård- och omsorgsprogrammet i Mölnlycke och det var verkligen jätteroligt att studera igen. 2013 var jag klar och fick direkt anställning på en av mina praktikplatser; hemtjänstgruppen i Björketorp där bland annat Hindås, Hällingsjö och Rävlanda ingår.

-Jag har gått en hel del utbildningar under årens lopp. Bland annat specialistutbildningar inom gerontologi, geriatrik, demens och rehabilitering, men också inom till exempel välfärdsteknik och förflyttningsteknik. De flesta utbildningar har varit på arbetstid. Min känsla är att Härryda kommun är mån om att man som undersköterska får kontinuerlig utbildning, som gör att man växer och utvecklas i jobbet.

- Att jag får träffa äldre människor och uppleva fantastiska möten. Mitt jobb ger mig också en tillfredsställelse på ett personligt plan; att mina insatser faktiskt kan få någon att må bättre.

- Ökad kvalitet inom vård och omsorg är det övergripande syftet inom vår enhet, och jag hoppas att jag bidrar till det!

- Jag säger bara; kör! Det är ett roligt och givande arbete, och du har många öppna dörrar efter din utbildning. Du kan arbeta med äldre eller personer med funktionsnedsättning, jobba inom hemtjänsten eller på ett äldreboende. Det finns dessutom stora möjligheter att vidareutbilda sig. Att Härryda kommun dessutom har landets högsta undersköterskelöner är inte heller fy skam!

Uppdragsbeskrivning

Som omsorgshandledare arbetar du verksamhetsövergripande med fokus på utveckling. Du stödjer verksamheterna i sin fortbildning, introducerar/handleder nya medarbetare och ser till att de utvecklas och blir trygga i sin yrkesroll. Du arbetar självständigt och med stor flexibilitet samt ansvarar för ett metodledarskap vid implementering av nya arbetssätt. Du är drivande kring samverkansfrågor, både internt och externt och kan även ha mer avancerade ombudsuppdrag och specialistuppdrag såsom exempelvis språkombudsutbildare och värdegrundshandledare.
Uppdragsbeskrivning omsorgshandledare Pdf, 450.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Utbildningsmöjligheter

Som omsorgshandledare har du läst på vård- och omsorgsprogrammet samt 200 yrkeshögskolepoäng till specialistundersköterska.

Lediga jobb

Väx i vår karriärvägsmodell

Inom vård och omsorg har vi tagit fram en karriärvägsmodell som visar hur du kan utvecklas i ditt arbete. Oavsett om du arbetar som vårdbiträde eller undersköterska kan du alltid växa och utvecklas hos oss - om du har viljan, drivet och förmågan. Med anpassat stöd och utbildning gör vi det möjligt. Välkommen att växa med oss!
Information om vår karriärvägsmodell

Kontakt

Cecilia Lauri, enhetschef bemanningsenheten

Lina Fahlgren, planeringsledare

EU:s logotyp

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-02-09