Till innehållet

Aktiviteter

Ekdalagården har ett stort utbud av aktiviteter. Vi erbjuder olika musikarrangemang och aktiviteter utifrån önskemål och intresse.

På Ekdalagården finns gemensamma utrymmen såsom café, aktivitets- och samlingslokal. Aktiviteter anordnas gemensamt i huset men också på de olika enheterna.

Kafé Kringlan

Kafét har öppet för boende och deras anhöriga
• Tisdagar kl 11
• Torsdagar kl 11

Trädgård

Trädgårdarna har både promenadslingor och sittmöjligheter. De grönskande trädgårdarna är ett resultat av projektet ”Ekdalagårdens minnes- och sinnesträdgårdar”, där alla sinnen ska kunna tillgodoses. I trädgårdarna finns odlingslådor och i den ena trädgården finns ett växthus med en sittgrupp. Växthuset och odlingarna är en form av träffpunkt som bidrar till ökad gemenskap. I trädgårdarna finns även grillmöjligheter.

Ekdalagården har även samarbete med en trädgårdsterapeut för lyfta arbetet med boendes sinnen till naturen och växtlighet
Gröna miljöer på våra äldreboenden

Planering av aktiviteter

Ekdalagården planerar alla aktiviteter efter de boendes önskemål med stöd av aktivitetsansvariga i verksamheten. Planeringen sker en gång i månaden för aktuella händelser. På varje enhet finns det en samlingsplats med tv, Apple tv och enheter för att spela musik. I huset finns det även en finmatsal för fester och högtidsdagar.

För mer info och aktuella tider, se anslag på respektive enhet på Ekdalagården eller på vår facebook.

Kontakt

Kristin Hansson, fritidsassistent

Sari Alex Elfstrand, trädgårdsterapeut

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-09-28