Till innehållet

P-skiva

När du parkerar på 1- och ­2-timmars­parkeringarna i Mölnlycke och Landvetter centrum behöver du en ­p-skiva. Parkeringen är gratis. Syftet med p-skivan är att minska antalet långtidsparkerade bilar och därmed få till en större rotation på de centrala parkeringar i Mölnlycke och Landvetter.

p-skiva

Foto: Anna Sigvardsson

Skylten visar hur det kan se ut vid en tvåtimmarsparkering där p-skiva ska användas.

Ett exempel på hur skylten kan se ut vid en tvåtimmarsparkering där p-skiva ska användas.

Parkeringar i Mölnlycke och Landvetter där p-skiva ska användas

På de blåmarkerade ytorna i kartorna nedan ska du använda en p-skiva. Vilka tider på dygnet som p-skivan ska användas visar skyltningen på varje parkering.

Karta över parkeringar där p-skiva ska användas i MölnlyckeFörstora bilden

Dubbelklicka på karta för att förstora.

Karta över parkeringar där p-skiva ska användas i LandvetterFörstora bilden

Dubbelklicka på karta för att förstora.

Vanliga frågor om P-skiva

En gratis parkeringsskiva finns i kommunhuset i Mölnlycke och på biblioteken i Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda.

Det finns även en p-skiva (som tål väder och vind) för motorcyklar. Du som kör moped med registrerings­­skylt kan så klart också använda den. Även denna p-skiva är gratis.

Du behöver förstås inte använda kommunens egen p-skiva utan kan använda vilken p-skiva som helst. Idag säljs p-skivor i många större affärer.

Saknar du en p-skiva går det lika bra att skriva en lapp med ordet ankomst­tid som följs av tiden för ankomsten och lägga lappen väl synlig i fönsterrutan på bilen. Exempel: Ankomsttid 13.30

Sätt visaren på närmast kommande hel- eller halvtimme. Skivan ska läggas väl synlig innanför framrutan. Inställningen får inte ändras under pågående parkering. Parkeringsvakterna kan av skivans markering se om bilen stått för länge.

På de flesta parkeringar behöver p-skiva användas endast vissa tider på dygnet. Kommer du innan p-skivan ska användas markera du det klock­slag då p-skiva ska börja användas. Om du exempelvis parkerar klockan 7.30 på en plats där p-skiva ska användas från klockan 8 ställer du in skivan på 8.

En motorcykel som ska parkeras på en parkeringsplats där p-skiva
gäller ska också använda p-skiva. Det finns biljetthållare att köpa till
motorcyklar som gör att ingen kan ta skivan och som står emot regn och rusk. Är p-skivan för stor för hållaren går det bra att skriva en egen lapp.
Exempel: Ankomsttid 13.30

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrad behöver inte använda p-skiva. Detta gäller både på de parkeringsplatser avsedda för rörelse­hindrade och på de vanliga parkeringsplatserna.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-12-04