Till innehållet

Felanmälan gator och allmänna platser

Här kan du enkelt felanmäla kommunens gator, gång- och cykelbanor, gatubelysning, parker, torg och parkeringar. Du kan också felanmäla via appen Mitt Härryda i din smarttelefon. Ladda ner den via din telefons appbutik.

Händer som håller i en telefon

Är felet akut – ring!

Felanmälningar administreras varje vardag. Vid akuta fel ska kontakt­nummer användas.
Hitta rätt kontaktnummer

Felanmäl

Bild som visar kategorier för felanmälan samt karta på redan felanmälda platser

Pågående ärende

I kartan eller listan som du når via länken samt bilden ovan kan du också se ärenden som redan kommit in till oss. Om vi redan fått in ett ärende på det du vill anmäla kan du, genom att klicka på nålen, välja att få återkoppling på det ärendet i stället för att göra en ny anmälan.

Bra att tänka på vid felanmälan

1. Ange platsen för felet

Ärendet skapas först när du angett en position på felet. En exakt angiven position hjälper utföraren att åtgärda felet. Fel som inte kan upptäckas på platsen gör att ärendet avslutas.

2. Bifoga gärna en bild

Bild på ett fel är inte obligatoriskt men bör alltid bifogas då det är utförarens enda möjlighet att avgöra skadans omfattning innan platsbesök. Ett bra underlag kan nästan alltid påskynda en åtgärd då redskapen som krävs för utförandet kan bestämmas utan förbesök på plats.

3. Fyll gärna i din e-post

Du kan göra din anmälan anonymt, men fyller du i din e-postadress eller mobilnummer får du automatisk information om när ditt ärende är registrerat. Via kontaktuppgifter har vi även större möjligheter att göra ett bra jobb, då vi lättare kan nå dig om vi behöver kompletterande uppgifter.

(Tillgänglighetsredogörelse för webbplatsen med felanmälningar)

Felanmälan i appen Mitt Härryda

Du kan också använda tjänsten Felanmälan i appen Mitt Härryda för snabb felanmälan. Där kan du enkelt ange geografisk plats för det fel du upptäckt och även bifoga ett foto direkt från platsen. Du hittar felanmälan under Mina tjänster i mobilappen Mitt Härryda.

Kontakt

Kommunens gatubelysning

Måndag-torsdag klockan 8-16
Fredag klockan 8-15.00
031-376 10 10

Vid akuta fel (om felet innebär fara för människor eller egendom):

031-88 01 23 (dygnet runt)

Ange gärna belysningsstolpens
id-nummer som du hittar på en grå klisterlapp tillsammans med en streckkod.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-23