Till innehållet

Beslut: Ny restaurang öppnar i mangårdsbyggnaden på Råda Säteri

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 08 jun 2023

Råda Säteri, en historisk plats med stark koppling till mat och kulinarisk tradition, är snart redo att välkomna ännu en verksamhet. Efter beslut i kommunstyrelsen är det nu klart att det blir Compass Group som får ansvaret för att driva en ny restaurang i mangårdsbyggnaden. Målbilden är en öppen restaurang innan årets slut.

Råda Säteri

Foto: Charlotta Kutsomihas

Efter en lång tids renovering av mangårdsbyggnaden som nu är i slutfasen är det dags att introducera en ny aktör på Råda Säteri. Ett avtal med Compass Group är nu klart och den prisbelönta kocken Krister Dahl kommer att vara ansvarig för att ta fram nya matupplevelser inom konceptet Lokal. Detta val av aktör är en del av den pågående utvecklingen av Råda Säteri, där fler verksamheter lockar till sig fler besökare och även gynnar de befintliga företagen på plats. Dessutom ger fler hyresgäster kommunen ännu större möjligheter att vidareutveckla Råda Säteri som helhet. Ett fyraårigt hyresavtal har tecknats, med möjlighet till förlängning.

- Det är oerhört glädjande att Compass Group vill satsa på Råda Säteri. Det nuvarande utbudet med café, crêperie, butiker med mera kompletteras nu med ytterligare en restaurang. Det lokala konceptet med fokus på kvalitet passar mycket bra in i Råda Säteris utvecklingsplan, där målet är att vara både kommuninvånarnas vardagsrum och ett populärt utflyktsmål, säger Fredrik Olsson, näringslivschef Härryda kommun.

Lokalt fokus på Råda Säteri

Compass Group beskriver Råda Säteri som en perfekt plats för sitt nya koncept som de kallar "Lokal". I detta koncept fokuserar de på att samarbeta med lokala kockar, bönder och producenter för att skapa menyer som speglar områdets råvaror och smaker. Krister Dahl, som har gedigen erfarenhet både som prisbelönt kock och som rådgivare till bland annat Svenska Kocklandslaget, kommer att vara drivande när det gäller att skapa nya matupplevelser för besökarna.

- Det känns otroligt kul att få vara tillbaka på Råda Säteri och förvalta ett fint arv samtidigt som vi tar matupplevelsen in i 2020-talet. Jag har höga ambitioner om såväl känslan i restaurangen som vad vi ska servera på tallriken, säger Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group.

Företaget i korthet

Compass Group Sverige är en leverantör av matupplevelser som finns på över 450 platser runt om i landet. Enligt företaget finns ett stort engagemang för att skapa hälsosamma måltider med lågt klimatavtryck.
Kontaktperson på Compass Group:
Susanne Moland, Operational Excellence Director susanne.moland@compass-group.se

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef

Maria Hamrehjelm, fastighetschef

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt