Till innehållet

Besök från Kenya ska stärka ungas medvetenhet

Nyhet publicerad: 22 apr 2024

En grupp från den kenyanska kommunen Homa Bay är den här veckan på besök i Härryda kommun. Gruppen består av politiker, skolpersonal och elever och de kommer att ha ett hektiskt schema med studiebesök, workshops och diskussioner.

Besöket är en del av ett kunskapsutbyte mellan Homa Bay, en kommun i västra Kenya och Härryda kommun som har pågått sen 2020. Målet är att hitta sätt att vägleda unga att göra kloka val när de väljer utbildning och karriärväg.

– Vi har under det här projektet utvecklat och förändrat vårt arbete så att våra elever har förbättrat sin valkompetens. De har fått mer insyn i yrken, branscher och framtida utbildningar och har ökat sin självkännedom, säger Mikael Svensson som är rektor på Hulebäcksgymnasiet och med i projektets styrgrupp.

Under veckan ska delegationen besöka bland annat Ekdalaskolan, Strömma naturbruksgymnasium och Wendelsbergs folkhögskola. Veckan avslutas med middag på Mölnlycke kulturhus.

Kenyanska elever på plats

För första gången under projektets gång är även kenyanska elever med under besöket i Sverige. De kommer bland annat att få vara med på lektioner på Hulebäcksgymnasiet.

– Det är ju fantastiskt spännande. Vi har sett hur våra elever utvecklats under sin resa till Homa Bay. De kenyanska eleverna kommer att få en ny syn på både sig själva och vad skola är genom att möta våra ungdomar och vår skolkultur, säger Mikael Svensson.

Läs Hulebäckselevernas intryck av sin resa till Kenya Länk till annan webbplats.

Läs mer om kunskapsutbytet mellan Härryda kommun och Kenya

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Kontakt

Sanna Ingelstam Duregård, projektledare

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt