Till innehållet

Mark och lokaler

Härryda kommun är rätt plats för din företagsetablering. Kommunen lägger ut verksamhetsmark till salu. Vi välkomnar även företag att anmäla intresse för att etablera sig i kommunen.

Mätningsingenjör med utrustning.

Foto: Anna Sigvardsson

Verksamhetsmark till salu

I nuläget finns verksamhetsmark till salu i följande områden:

Anmäl intresse för verksamhetsmark

Om vi inte har mark som passar ditt önskemål, så tar vi gärna emot en allmän intresseanmälan. Visat intresse kan komma att ligga till grund för det fortlöpande arbetet för att ta fram nya detaljplaner.

Verksamhetsmark i Göteborgsregionen

Härryda kommun är en del av den expansiva Göteborgsregionen. Har du planer på att investera eller etablera i regionen kan du hitta tillgänglig mark i databasen Mark för näringslivet, som samordnas av Business Region Göteborg (BRG). Databasen visar framför allt kommunägd mark i alla Göteborgsregionens 13 kommuner.
Tillgänglig mark i Göteborgsregionen Länk till annan webbplats.

Sök kommersiella lokaler

På Business Region Göteborgs webbplats kan du även söka lediga lokaler i kommunen.
Hitta lediga lokaler och mark i Göteborgsregionen Länk till annan webbplats.

Markanvisning

En markanvisning innebär att en aktör får ensamrätt att under en viss tid förhandla med kommunen om exploatering och köp för ett visst område som ägs av kommunen. Syftet med markanvisning är att tydliggöra vilka villkor kommunen kommer ställa på aktören i kommande förhandling om marköverlåtelse. Om markanvisningen leder till att kommunen säljer området till aktören upprättas ett marköverlåtelseavtal som innebär att äganderätten går över till köparen.
Mer information om markanvisning

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-05