Till innehållet

Backaskolan

Backaskolan i Landvetter är en grundskola med årskurserna F-3. Skolan har nära till fin natur både ute och inne. Skolan utmärks dessutom av låg energianvändning och miljövänliga material.

Backaskolan © Emmy Jonsson Bilden är tagen sommaren 2017

Bild: Emmy Jonsson

Varje hemvist på Backaskolan har ett stort samlingsrum med en stor skön matta som för både samlingar och lek. I klassens hemvist finns även två större grupprum och två mindre grupprum som passar för enskilt arbete eller arbete i mindre grupp. Elever på Backaskolan får automatiskt en plats på Landvetterskolan i årskurs 4.

Om skolval och skolspår

Backaskolans estetik skapades utifrån tanken att återspegla naturen med färg och form i mattor och textilier.Skolans hemvister är inspirerade av äng, åker, kust och fjäll.

Backaskolans mat och matsal

Mitt i skolan finns matsalen som är hela skolans mötesplats. Här finns plats för 120 matgäster med möjlighet och plats för framträdanden och samlingar. Skolan har en egen kock som lagar maten på plats.

Fritidshem

Backaskolan har fritidshemför alla elever mellan F-3. Fritidshemmet är öppen efter skoldagarna, lovdagar, studiedagar och pedagogiska eftermiddagar.

Om fritidsklubb och fritidshem

Sjukanmälan

Om ditt barn blir sjuk ska du anmäla frånvaron till skolan före klockan 08:00 på telefonnummer: 0515-77 76 05.

Kontakt

Gunnel Persson-Sarris, rektor

Lisbeth Bohlin, skolsköterska

Personal på skolan

Skolpersonalens kontaktuppgifter finns i Unikum Länk till annan webbplats.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-27