Till innehållet

Västergärdets förskola

Västergärdets förskola ligger på Salmeredsvägen i Landvetter med närhet både till centrum och orörd natur i det närliggande naturreservatet. Förskolan har sex avdelningar.

Västergärdets förskola

Avdelningar

Förskolan har sex avdelningar fördelade utifrån ålder, utveckling och behov. Grupperna heter Vatten, Måne, Luft, Sol, Eld och Jord.

Arbetssätt

Västergärdets förskola vill bidra till att barnen blir världsmedborgare med en positiv framtidstro. Barnen ska ges möjlighet att utveckla stadiga rötter, mod och vilja att pröva sina vingar i det livslånga lärandet. På Västergärdets förskola bemöts varje barn utifrån sina behov och förutsättningar och deras intressen står i centrum. Barnen har kreativa lärmiljöer där pedagog och barn tillsammans samverkar för att berika och utmana i lärandet.

Introduktion

Vårdnadshavare och barn ska få en god introduktion i förskolan. Det är viktigt att det utvecklas en tillitsfull relation. Under introduktionsperioden får vårdnadshavare en inblick i verksamheten och en god start för samverkan mellan förskola och hem. Västergärdets förskola utgår från att introduktionen tar cirka två veckor men vi följer barnets behov vilket gör att den kan gå fortare eller ta längre tid. Varje barn är unikt.

Inne- och utemiljö

Västergärdets förskola har en härlig och inspirerande utegård där barnen kan utmanas, upptäcka, leka och lära. I förskolans lokaler finns flera gemensamma mötesplatser som samlingstorg, ateljé och vår restaurang Kosten. För de barn som behöver sova en stund under dagen vilar barnen utomhus under taket på förskolans stora veranda. Förskolans ”sovlådor”, bäddas med liggunderlägg och sovsäckar. Att vila utomhus är ett hälsofrämjande perspektiv på Västergärdet.

Måltider

I förskolans resturang Kosten får barnen buffé till frukost, lunch och mellanmål. Pedagogerna använder måltiderna för att samtala kring, uppleva och utforska barnens relation till mat.

Kontakt

Avdelningen Vatten

Avdelningen Luft

Avdelningen Måne

Avdelningen Eld

Avdelningen Jord

Avdelningen Sol

Charlotte Scott, Rektor

Salmeredsvägen 4, 438 33  Landvetter

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-08-26