Till innehållet

Finnsjöns förskola

Finnsjöns förskola har tre avdelningar och ligger i Mölnlycke. Förskolan har nära till Finnsjöns friluftsområde och annan inspirerande och idyllisk miljö.

Finnsjöns förskola

Inne- och utemiljö

På Finnsjöns förskola finns en underbar utegård där barnen kan klättra i träd, rulla i slänter, bygga kojor och klättra i berg. I förskolans närmiljö finns skogar, gångvägar och lekmiljöer som ger möjlighet till spännande utflykter och äventyr. Det är viktigt att barnen finner rörelseglädje och blir uppmuntrade till fysisk aktivitet.

Även om förskolan ligger nära naturen är det även nära till centrum med kulturhus och bibliotek. Förskolans innemiljö ger goda förutsättningar för stimulerarande lek, utveckling och lärande. Barn som behöver sova får hjälp att tryggt komma till ro på egen madrass.

Arbetssätt

Barnen utbildas till världsmedborgare med en god självkänsla och en positiv framtidstro. Det är viktigt att ge barnen den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling. Ansvar, engagemang, glädje, tillit och tydlighet är betydelsefulla ord för de anställda på Finnsjöns förskola.

Introduktion

Vårdnadshavare och barn ska få en god introduktion i förskolan. Det är viktigt att det utvecklas en tillitsfull relation. Under introduktionsperioden får vårdnadshavare en inblick i verksamheten och en god start för samverkan mellan förskola och hem. Finnsjöns förskola utgår från att introduktionen tar cirka två veckor men vi följer barnets behov vilket gör att den kan gå fortare eller ta längre tid. Varje barn är unikt.

Kontakt

Avdelningen Nyckelpigan

Avdelningen Humlan

Avdelningen Trollsländan

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-01-16