Till innehållet

Eskilsby förskola

Eskilsby förskola, skola och fritidshem ligger i en inspirerande och idyllisk miljö med skog, gröna kullar och hästhagar. Förskolan har två avdelningar fördelat på en yngrebarnavdelning och en äldrebarnavdelningar.

Eskilsby förskola

Introduktion

Som ny till Eskilsby förskola får vårdnadshavare och barn en introduktion till hur förskolan fungerar. Under introduktionen är du som vårdnadshavare med den första tiden och hjälper ditt barn med praktiska rutiner som skapar en trygghet gentemot personal och kompisar. Eskilsby förskola utgår från att introduktionen tar cirka två veckor men vi följer barnets behov vilket gör att den kan gå fortare eller ta längre tid. Varje barn är unikt.

Arbetssätt

Eskilsby förskola erbjuder en härlig mix av aktiviteter med kompisar, men också stunder av lugn och ro och med möjlighet till rekreation och återhämtning. Alla barn har någon form av nedvarvning eller vila beroende på barnets indviduella behov. Barn som behöver sova får hjälp att tryggt komma till ro på egen madrass.

Ute- och innemiljö

Förskolans lokaler är väl anpassade till att bedriva en bra verksamhet. Gården ger barnen möjligheter till utforskande, motoriska utmaningar samt till inspirerande lek och aktiviteter.

Måltider

Maten på Eskilsby förskola tillagas på förskolan av kunnig personal. Vi arbetar aktivt med begreppet närande och lärande måltider.

Kontakt

Avdelningen Nyckelpigan

Avdelningen Trollsländan

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-09-12