Till innehållet

Agnebäckens förskola

Agnebäckens förskola har fem avdelningar och är centralt belägen i Landvetter. Förskolan arbetar utefter inspiration av Reggio Emiliafilosofin. Filosofin innebär att förskola sätter barnens val, dess förkunskaper, tankar och teorier i första rummet.

Agnebäckens förskola. Vit fasad och lekplats med sandlåda

Information om renovering på Agnebäckens förskola 2023

Som ett led i arbetet för Sveriges bästa skola har fastighetsfunktionen på uppdrag av politiken genomfört statusbedömningar av förskolor och skolor. Våra politiker vill ha bra utbildningslokaler och arbetsmiljö för barn, elever och personal. Utifrån genomgången av lokalerna kommer renoveringsarbeten att genomföras.

Först ut är våra förskolor. Redan under 2023 genomförs renovering av två förskolor i kommunen. Dessa är Agnebäckens förskola i Landvetter och Gärdets förskola i Rävlanda.
Renoveringarna kommer att pågå under sommaren och hösten. Respektive förskolas vårdnadshavare får kontinuerlig information om den tidplan som gäller just där.

Agnebäckens förskola kommer att erbjudas ersättningslokaler på Hagens förskola. Hagens förskola fanns tillgänglig eftersom den i nuläget står tom med anledning av att det under 2022 fanns för många förskolor i Landvetter.
Utgångspunkten är att hålla samman barngrupperna och att befintlig personal ska följa med till den tillfälliga förskolan under renoveringen.

Frågor?

Är du vårdnadshavare och har frågor om renoveringen vänligen kontakta ditt barns rektor.

Arbetssätt

En dag på Agnebäckens förskola har en bra balans mellan stora och små sammanhang. Vi delar in barngruppen i mindre grupper under del av dagen för att ge varje barn möjlighet att vara i en mindre kontext. Dagen erbjuder en härlig mix av aktiviteter med kompisar, men också stunder av lugn och ro och med möjlighet till rekreation och återhämtning. Alla barn har någon form av nedvarvning eller vila beroende på barnets indviduella behov. Barn som behöver sova får hjälp att tryggt komma till ro på egen madrass.

Introduktion

Som ny till Agnebäckens förskola får vårdnadshavare och barn en introduktion till hur förskolan fungerar. Under introduktionen är du som vårdnadshavare med den första tiden och hjälper ditt barn med praktiska rutiner som skapar en trygghet gentemot personal och kompisar. Agnebäckens förskola utgår från att introduktionen tar cirka två veckor men vi följer barnets behov vilket gör att den kan gå fortare eller ta längre tid. Varje barn är unikt.

Utemiljö

Agnebäckens förskola är försedd med två gårdar. En mindre gård vid entrén av förskolan med möjlighet till sand- och vattenlek. Här kan man även få utmanas fysiskt genom kryptunnel och klätterställning. På den större gården finns stora grönområden med möjlighet till stora rörelselekar med många deltagare. Här finns också sandlådor och klätterställningar.

Måltider

Maten på Agnebäckens förskola tillagas på förskolan av kunnig personal. Vi arbetar aktivt med begreppet närande och lärande måltider.

Här ser ni veckans matsedel Länk till annan webbplats.

Kontakt

Avdelningen Blåkulla

Avdelningen Grodden

Avdelningen Nyckelpigan

Avdelningen Snöflingan

Avdelningen Växthuset

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-02-09