Till innehållet

Anna Lind, kostutvecklare

Anna Lind, kostutvecklare på måltidsservice, jobbar mot förskola, skola och äldreomsorg.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Porträttbild på Anna Lind

– Att jag får jobba med mat som jag älskar, det är helt fantastiskt! Jag älskar att äta mat, laga mat, läsa om mat och att prova nya saker. En annan positiv sak är att jag får jobba med så många människor och vara med att lägga en bra grund för så många personers matvanor. Mat är ett så aktuellt ämne och måltider en stor del av allas vardag.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– Dagarna är väldigt varierande, jag gör många olika saker. På höstarna är jag med på föräldramöten till exempel och berättar hur måltidservice arbetar. Sen jobbar jag med matsedlar, att näringsberäkna, ta fram recept, träffa leverantörer och prova produkter.
– Och ibland är jag ute på skolorna, som ett exempel var jag med på en av skolornas önskevecka där det serverades fish and chips i tidningspapper.

Varför valde du att börja jobba i Härryda kommun?

– Jag är från Mölnlycke och uppväxt här, jag känner till och tycker om kommunen. Innan det här jobbet arbetade jag i ett skolkök. Jag gillar också att vara med och arbeta med matfrågorna i den kommun där mina barn går i skolan.

Vad har du för utbildning?

– Jag är utbildad kostekonom, det är en treårig utbildning där man bland annat läser livsmedelskunskap, näringslära och ekonomi.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-08-30