Till innehållet

Cykelleder och mountainbikebanor

Cykla i vardagen till arbete eller fritidsintressen. I Härryda finns cykelbanor i tätorter men också längre cykelstråk i naturen. Terrrängbanor för mountainbike med spår i olika svårighetsgrader finns i Rävlanda och Mölnlycke.

Äldre man på sin cykel utomhus.

Gratis cykelkarta

Det finns en karta med cykelvägar i Mölnlycke och Landvetter. Den är i smart fickformat och kostar ingenting. Du kan hämta den på våra bibliotek i Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda samt i kommunhusets reception i Mölnlycke.
Cykelkarta över Mölnlycke och Landvetter. Pdf, 6.8 MB.

Pumpstationer för cykel

På torgen i Mölnlycke och Landvetter finns cykelpumpar med tryckluft för service av cyklar, barnvagnar och rullatorer med mera. Pumparna är öppna dygnet runt. En cykelpump finns även vid kommunhusets entré i Mölnlycke.

Cykelleder i Härryda

Genom Härryda kommun går två längre cykelleder. De ingår i Svenska Cykelsällskapets ledsystem. Du kan köpa kartor till dessa av Svenska Cykelsällskapet.
Svenska Cykelsällskapets webbplats. Länk till annan webbplats.

Västgötaleden

Västgötaleden passerar Rävlanda och Hindås och är 1 140 kilometer. Den del av leden som går genom Härryda är cirka 19 kilometer.
Digital karta över Västgötaleden finns på Swedenbybike. Länk till annan webbplats.

Turiststråket

Turiststråket går mellan Gunnebo, passerar Råda och fortsätter mot Delsjöns naturreservat. Den är 142 kilometer och Härrydadelen är cirka 12 kilometer.

Mountainbikebanor

Heden i Rävlanda

Mountainbikespår på Heden intill Rävlandaskolan är av cross country-karaktär. I anslutning till spåren finns även ett teknikområde med pumptrack, balanshinder och större hinder för cykeltrial.

  • Gröna banan (1 kilometer)
    För nybörjare. Här kommer man runt med springcykel och lite envishet.
  • Blå banan (2,5 kilometer)
    Den har enklare karaktär men är ändå utmanade.
  • Röda banan (4 kilometer)
    Tävlingskaraktär med hög- och lågfartssektioner. Det finns också naturliga och byggda hinder i form av hopp, drop, stockar med mera. B-spår runt hinder.

När du vistas i spåren ska du följa åkriktningen. Visa hänsyn till andra som vistas i området, särskilt där banorna korsar elljusspåret.

Bilparkering finns vid Rävlandaskolan och Rävlanda föreningsgård.

Vargkullen mountainbike-park i Mölnlycke

Vargkullen mountainbike-park är ett teknikområde med en pumptrack, en hoppsektion och en dropsektion samt ett flertal stigslingor att pröva sina färdigheter på. Det finns även en balans- och tekniksektion.

Bilparkering finns vid Råda kyrka i Mölnlycke. Därifrån cyklar du upp till banan.
Friluftsfrämjandets mountainbike-verksamhet i Vargkullen Länk till annan webbplats.

Finnsjön i Mölnlycke

Vid Finnsjön finns mountainbikespår med hopp och doserade kurvor. Det finns flera olika slingor med varierad svårighetsnivå.
Sjövalla Frisksportklubb har en mountainbike-sektion för barn och unga vid Finnsjön. Länk till annan webbplats.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-04-04