Till innehållet

Budget- och skuldrådgivning

Kommunens budget- och skuldrådgivning är en kostnadsfri och oberoende service där vi tillsammans ser över din ekonomiska situation. Från och med den 1 oktober 2023, har Härryda, Mölndal och Partille en gemensam budget- och skuldrådgivning dit invånare i alla de tre kommunerna kan vända sig. Välkommen att boka tid!
Möten med rådgivarna sker på plats i Mölndals stad.

Budget- och skuldrådgivning

Teamet budget- och skuldrådgivning Mölndal Foto: Mölndals stad

Vad innebär rådgivningen?

Rådgivningen innebär en hjälp till självhjälp. Tillsammans ser vi över din ekonomiska situation, och arbetar för att få en lösning på problem som uppstått. Vi har tystnadsplikt och rådgivningen är kostnadsfri och oberoende.

Vi hjälper dig med:

  • att göra en hushållsekonomisk översikt, så att du vet vart pengarna går.
  • att ge råd om hur utgifternas storlek kan förändras genom förändrat beteende.
  • hur du kan försöka få bättre villkor hos din kreditgivare.
  • råd och anvisningar i samband med skuldsanering.

Gemensam budget- och skuldrådgivning

Från och med den 1 oktober, har Härryda, Mölndal och Partille en gemensam budget- och skuldrådgivning dit invånare i alla de tre kommunerna kan vända sig. Genom samverkan stärks och säkerställs verksamheten långsiktigt och sårbarheten minskar.

Mölndal är värdkommun för den nya samverkan och det nya teamet består av fyra personer som alla har lång erfarenhet av att jobba som budget- och skuldrådgivare. Två av dem jobbade redan tidigare i Mölndal och nu har en kollega från Härryda respektive Partille anslutit.

De invånare i Härryda och Partille som hade ett pågående ärende när den nya samverkan formellt inleddes den 1 oktober, behåller samma handläggare som tidigare. Men från och med nu sker eventuella fysiska möten i Mölndal. Verksamheten erbjuder även digitala möten.

Kontakt

Budget- och skuldrådgivning

Besöksadress budget- och skuldrådgivning Länk till annan webbplats.
Mölndals stadshus, Göteborgsvägen 11-17, Mölndals stad

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-02-13