Till innehållet

Billigare bussresor till och från Mölnlycke från 14 augusti

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 11 aug 2023

Från och med måndag 14 augusti blir det billigare att åka buss till och från Mölnlycke tätort. Då ändrar Västtrafik zonindelningen och Mölnlycke tätort hamnar i både zon A och B. Resten av Härryda kommun ligger kvar i zon B.

Buss i Mölnlycke centrum

En enkelresa från Mölnlycke till exempelvis Göteborg, Mölndal eller Partille kommer från 14 augusti att kosta 35 kronor istället för 70 kronor. Enligt Västtrafik är det 60 busshållplatser i Mölnlycke tätort som omfattas av så kallade dubbla zontillhörigheter och tillhör både zon A och B.
Information från Västtrafik Länk till annan webbplats.

Du som har seniorbiljett påverkas inte

Du som har en seniorbiljett med giltighet i zon B kommer precis som idag att kunna resa inom zon B med ditt seniorkort. Det blir alltså ingen förändring. För resor till zon A behöver du som tidigare komplettera med en biljett för zon A.

Bakgrund

I oktober 2022 beslutade kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland att införa tre nya omlottzoner: Mölnlycke tätort, Kungälvs tätort samt Bohus och Surte. Dessa områden får dubbla zontillhörigheter och kommer tillhöra både zon A och zon B.

Nytt! Fler turer med X4 från 21 augusti

Från den 21 augusti utökas linje X4 mellan Mölnlycke och Kungälv med fler turer. Linjen kör bland annat vad 10:e minut på helgerna.

Kontakt

Trafikverksamheten

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt