Till innehållet

Härryda kommun är årets superkommun!

Nyhet publicerad: 06 jul 2022

Vi är stolta att berätta att Härryda kommun blivit utnämnd till årets superkommun i klassen storstadskommuner. Härryda kommun kammade hem förstapriset med den högsta totala rankingen av alla Sveriges 290 kommuner.

— Riktigt roligt att vinna och man blir ju lite stolt. Jag vill rikta ett tack till alla som bidragit till att göra Härryda kommun ännu bättre. Det är tufft motstånd och att ständigt ligga i toppen med till exempel Mölndal är inspirerande och kräver sitt jobb, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vinnare i klassen storstadskommun

Priset delas ut av tidningen Dagens samhälle som varje år rankar Sveriges alla kommuner genom en sammanvägning av 18 olika kategorier, som till exempel ekonomi, skola, vård omsorg, kultur och fritid, näringsliv och arbetsmarknad. Priset syftar till att lyfta fram framgångsrika kommuner som står särskilt starkt rustade inför framtiden.

— Att Härryda återigen bli nominerade till årets superkommun ska bäras med stolthet av medborgarna, förvaltning och näringslivet. Enligt Dagens Samhälle är våra starkaste kort ekonomin, skolan och en allmän god samhällsutveckling, vilket inte är så konstigt eftersom det är tre områden vi arbetar prioriterat, framgångsrikt och strategiskt med sedan flera år, säger Per Vorberg (M).

Kommunstyrelsens andre vice ordförande Patrik Linde (S) är också glad över att kommunen prisats.

— Det är trevligt att vi som kommun lyckas väl. Det är resan fram till ett pris som är det viktiga. Det är också det framtida resan, där man ska fortsätta utvecklas som är i fokus. Detta är ett pris som vi ska tacka alla duktiga och kompetenta anställda som varje dag gör sitt yttersta för kommunen och dess invånare, säger Patrik Linde (S).

Prisutdelning i Almedalen

Priset delades ut på tisdagskvällen i Almedalen. Susanne Grabe, verksamhetschef på Socialtjänsten fick äran att ta emot priset.

Susanne Grabe och distriktssköterska Pernilla Widholm Jolgård under prisutdelningen i Almedalen

Susanne Grabe och distriktssköterska Pernilla Widholm Jolgård under prisutdelningen i Almedalen. Foto: Peter Holgersson, Dagens Samhälle

— Det var jätteroligt att få ta emot priset, stolt som en tupp! Jag är så glad att få representera både medborgare och medarbetare för Härryda kommun som är en fantastisk kommun på så många sätt, säger Susanne Grabe efter prisutdelningen.

Stigande formkurva

Härryda kommun har år för år stadigt klättrat uppåt i Dagens Samhälles kommunranking. Förra året slutade vi tvåa efter grannkommunen Mölndal som i år fick nöja sig med en tredje plats. Stockholm tog hem andraplatsen i klassen Storstadskommun.

Läs mer om pristagarna på Dagens Samhälle Länk till annan webbplats.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt