Till innehållet

Lokala företagare hyllades och firades

Nyhet publicerad: 18 apr 2024

Näringslivskvällen i Härryda kommun är en årlig händelse som hyllar lokala företagare och entreprenörer. Årets tema var ”En region i utveckling” och priser i sex kategorier delades ut. Musikunderhållningen stod Karin Blennemark och Kristian Hvitfeldt från Råda rum för.

Näringslivskvällen ägde rum den 17 april och gav lokala företagare en möjlighet till att samlas och bli uppmärksammade för sina prestationer under året som har gått. Under kvällen delades fina priser ut till företag som har utmärkt sig inom olika kategorier, som till exempel Årets unga företagare, Årets nyföretagare och det mest prestigefyllda Årets företagare.

Förutom att fira företagande och entreprenörskap i Härryda kommun, är Näringslivskvällen också en möjlighet för kommunen att visa upp sig som en attraktiv plats att bedriva verksamhet på. Genom att stödja och främja lokala företag, kan Härryda kommun skapa ett bra och hållbart företagsklimat. Näringslivskvällen genomförs i samarbete med företagarföreningarna och ger företagare i kommunen en möjlighet att mingla och knyta nya kontakter.

- Vi är en attraktiv kommun för många och vi har som mål att ha det bästa företagsklimatet, det innebär att vi hela tiden jobbar för att förbättra för våra företag att kunna starta, utvecklas och nå sina mål i Härryda kommun, säger Helena Alterby Nordström som är näringslivschef i Härryda kommun.

Förutom prisutdelningar och musikunderhållning så hölls det även föreläsningar och presentationer av bland andra Helena Starfelt från Västra Götalandsregionen, Helena Wiberg Klint som är arbetsmiljö- och kvalitetschef på Swedavia och Jacob Minnhagen, senior affärsutvecklare på Göteborgs Hamn.

Årets vinnare och motiveringar 2024

Årets företagare - Fredrik Frigell, Landvetters Stenugnsbageri.
Ett företag som startades i Landvetter 2012 och som har utökat till Mölnlycke och Göteborg. Motivering: Med de bästa av råvaror, skickligt hantverk och med ett stort hjärta för sin verksamhet har han under många år levererat utsökta produkter till vår kommuns invånare.

Det är med stor glädje vi delar ut priset Årets Företagare 2024 till: Fredrik Frigell, Landvetters Stenugnsbageri AB. Priset delades ut av Ulla-Britt Andreasson, Företagarna Härryda och Marcus Berger, Årets Företagare 2023.

Årets unga företagare - Jacob Tengelin & Marcus Forsblad, Quna AB.
Från en favoritdryck för självaste Djingis Khan till en alltmer eftertraktad dryck för oss här i Norden har de tagit denna fermenterade te dryck. I sitt lokalt belägna mikrobryggeri tillverkar och marknadsför de sitt Kombucha-te med en allt större framgång.

Grattis till Marcus Forsblad och Jacob Tengelin.
Priset delades ut av Dan Lexö, Företagarna Härryda.

Årets Nyföretagare -Alessandro Signatursten AB.
Alessandro Canonico har tilldelats priset för Årets Nyföretagare i Härryda Kommun för sitt exceptionella arbete med skräddarsydda stenlösningar inom köks- och inredningsdesign. Med rötter från Sicilien och en stark familjebakgrund inom natursten, har Alessandro framgångsrikt drivit sitt företag i Sverige, där han kombinerar traditionellt hantverk med innovativa lösningar.

Grattis till Alessandro Canonico. Priset delades ut av Helene Johansson, Nyföretagarcentrum Härryda.

Årets UF företag - OWIT UF
Årets UF-företag har visat på ett starkt engagemang och en tydlig beslutsamhet att nå sina mål. De har sammanställt en kokbok som heter "Det lilla extra" med sina egna recept och med recept från kända matkreatörer. De har utformat en väl genomarbetad affärsplan och på ett mycket innovativt sätt nått ut till en bred kundkrets genom olika marknadsföringskanaler. Deras fantastiska kreativitet och driv har lett till fina resultat både vad gäller produkt och försäljningssiffror.

Grattis till Wilma Aminoff, Inez Ilinge Sörensson, Tova Thorell och Olivia Ottosson Sjöberg.
Priset delades ut av Zhela Shtab & Dexter Wolffsohn, Ung Företagsamhet.

Årets CSR-pris - NearYou Bemanning
Med stort engagemang och stor samarbetsvilja har NearYou tagit emot personer på intervjuer som i flertal fall lett till anställning. De ser möjligheter i varje individ och tar emot en bred målgrupp.

Grattis till Malin Boork och Olivia King. Priset delades ut av Malin Johansson och Steve Kano, Härryda kommun.

Årets Utvecklingsföretag - Hyrtoaletten Sverige AB
Årets Utvecklingsföretag i Härryda 2024 tar hand om dina mest grundläggande behov. Produkterna passar i såväl slott som koja, till fest, bröllop och stora evenemang. De fixar komforten lätt och smidigt, rent och miljövänligt så att dina gäster blir nöjda och glada. Bolaget med huvudkontor i Härryda ort finns i hela Sverige och har haft en stadig tillväxt under de senaste åren.

Grattis till Pia Arvidsson och Fredrik Andersson. Priset delades ut av Git Petersson Nordh, Business Region Göteborg.

Kommunen anordnar kvällen i samarbete med NyföretagarCentrum, Företagsamma kvinnor, Företagarna Härryda, Landvetter-Råda Rotary klubb.

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Kontakt

Helena Alterby Nordström, näringslivschef Härryda kommun

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt