Till innehållet

Helena Alterby Nordström blir ny näringslivschef i Härryda kommun

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 14 aug 2023

Efter att ha varit näringslivschef i Härryda kommun i sju år är det nu dags för Fredrik Olsson att anta nya utmaningar i Lerums kommun. Helena Alterby Nordström som idag arbetar som företagslots i kommunen tar över ansvaret den 2 oktober.

Helena Alterby Nordström

Helena Alterby Nordström Foto: Härryda kommun

- Det har varit en förmån att få arbeta i Härryda kommun under sju år, och nu känns det helt rätt att sluta för att gå vidare till nya utmaningar. Helena har i sin roll som företagslots varit helt ovärderlig för företagen i kommunen, och det är oerhört glädjande att det starka arbetet med att förbättra företagsklimatet nu fortsätter med oförminskad styrka, säger Fredrik Olsson, näringslivschef Härryda kommun.

Fortsatt fokus på att skapa Sveriges bästa företagsklimat

När Helena tillträder som näringslivschef, är hennes främsta mål att tillsammans med sina kollegor fortsätta strävan efter att skapa Sveriges bästa företagsklimat. För Helena är denna möjlighet att påverka och forma utvecklingen av Härryda kommun en spännande uppgift, och hon känner både tacksamhet och ödmjukhet inför uppdraget.

- Jag ser mycket fram emot min nya roll och är glad att ha fått arbetat med Fredrik under fem år, vilket har givit mig en bra start. Mitt fokus blir att ytterligare stärka relationerna med näringslivet samt arbeta för att göra det ännu enklare att starta och driva företag i Härryda kommun, säger Helena Alterby Nordström, företagslots Härryda kommun.

Näringslivet skapar en framgångsrik kommun

Helena är tydlig med att det är näringslivet som skapar förutsättningar för en framgångsrik kommun.

- Det är i våra företag som jobben finns som i sin tur skapar intäkter till vård, skola och omsorg. Vi som kommun ska på bästa sätt ge service till våra invånare, besökare och företag. Det är kul att få vara del i det arbetet.

Kontakt

Helena Alterby Nordström, företagslots Härryda kommun

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt