Till innehållet

Göteborgsregionens bästa företagsklimat finns i Härryda kommun

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 28 sep 2022

Härryda kommun rankas högst i Göteborgsregionen och är i år på plats nummer nio bland Sveriges 290 kommuner, i Svenskt Näringslivs årliga sammanställning av hur företag upplever kommunernas service, kompetens och attityder till företagande.

Medarbetare på Härryda kommuns näringslivsenhet

Näringslivsenheten samordnar Härryda kommuns arbete med målet att vara Sveriges bästa näringslivskommun. Foto: Anna Sigvardsson

– Vi fortsätter vårt fokuserade och hårda arbete för att vara i den absoluta toppen. Vi är inte nöjda förrän vi varaktigt är nummer ett, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun.
– Vi vill samtidigt passa på att gratulera Vårgårda till topplaceringen, säger Fredrik Olsson. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för företagen i hela regionen.

Företagen prioriteras

Kommunen arbetar systematiskt och uthålligt för att vara en stabil partner till de lokala företagen, som blir fler och fler.
– Företagen är prioriterade i Härryda kommun, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi vill att våra lokala företag ska lyckas.
– Det är i välmående och framgångsrika företag jobb skapas, och det är därifrån vi får skattepengar till att satsa på bland annat skolan, omsorgen och vården. Vi har många starka, spännande och framgångsrika företag i kommunen. De sporrar oss till att hela tiden bli bättre – på alla områden. Det vinner hela kommunen på, menar Per Vorberg.

Gott samarbete med företagen

Förbättringsarbetet fortsätter med en nyss antagen gemensam handlingsplan, där alla i som jobbar i kommunen ska bidra till att skapa goda förutsättningar för det lokala företagandet. Kommunens näringslivsvecka är en annan viktig del, för att öka anställdas kunskap och kompetens kring företagens behov och vilka möjligheter som finns till samverkan med näringslivet. Extra prioriterat är att det ska vara enkelt att komma i kontakt med kommunen och att få hjälp efter behov.
– Vi kommer att fortsatt att arbeta tillsammans med företagen för att utveckla både företagsklimatet och kommunen i stort, menar Fredrik Olsson, näringslivschef. Från kommunens sida behöver vi ständigt lyssna, lära och förstå företagens behov, för att ytterligare förbättra företagsklimatet. Nu ser vi fram emot att träffa ännu fler av företagarna runt om i kommunen, för att lära oss hur vi ska bli nummer ett.

Välkommen att kontakta oss på Härryda kommun

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef

Helena Alterby Nordström

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt