Till innehållet

Furuhällsskolans medverkan i Vi i femman

Texten är skriven av elever i klass 5A och 5B på Furuhällsskolan i Mölnlycke.

Bild på två elever från Furuhällsskolan i radiohuset i Göteborg.

Mino och Sebastian i 5A under semifinalen i Vi i femman.

I början av terminen hade vi anmält oss till Vi i femman. Klasserna var samlade i sina klassrum och vi streamade uttagningen som sändes via SVT. Eleverna fick svara på 25 frågor och alla svaren skickades in.

Efter cirka en månad fick pedagogerna ett samtal från P4-Göteborg att två klasser gått vidare på Furuhällsskolan. Eleverna visste inte om att radion skulle komma till skolan och göra ett reportage. De två klasserna som hade gått vidare samlades i ett av klassrummen för att lyssna på låtar som de skapat tidigare under veckan.

Helt plötsligt knackade det på dörren och in kom en reporter från P4-Göteborg och han frågade klasserna om de visste vad han gjorde där. När han förklarat hur det som sig att han var där bröt jublet ut i klasserna. Ett par veckor senare fick klasserna reda på vilka de skulle möta i kvartsfinalerna samt vilka elever som skulle representera sina klasser (bäst resultat).

Kvartsfinal

I den första kvartsfinalen blev det 5B Furuhällsskolan-Ånässkolan 5A. De eleverna från 5B åkte med bussen in till SVT-huset på Lindholmen och möttes upp i foajén. På plats blev eleverna guidade genom huset och fick förklarat för sig hur tävlingen skulle gå till. Det blev en jämn kamp som avgjordes i sista omgången som var stegen (ledtrådar). Tyvärr blev det förlust för 5B med 4 poäng. Trots förlusten var det stolta elever som återvände till skolan.

Bild på elever i klass 5B i radiohuset

Tage och Emilia från klass 5B på plats i radiostudion i Göteborg.

Dagen efter var det dags för klass 5A på Furuhällsskolan att tävla. De skulle möte Öjersjö Storegård 5C. Även denna match blev en jämn match som avgjordes i stegen. När stegen av avklarad visade det sig att klass 5A Furuhällsskolan segrat och gått vidare till semifinal som är den 18 mars. När eleverna kom tillbaka till skolan möttes de av jublande klasskamrater som varit nervösa under programmet. Alla elever som var med i Vi i femman tyckte att det var roligt, pirrigt nervöst men en upplevelse för livet.

Riksfinal

Klass 5A på Furuhällsskolan vann sin semifinal och final och är nu klara för riksfinal som sänds 9 maj på SVT barn och SR P4.

Kontakt

Furuhällsskolan, elever i 5A och 5B

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-22