Till innehållet

Ung i kommunen

Vi vill skapa meningsfulla och trygga kultur- och fritidsaktiviteter för dig som är ung i Härryda kommun. Här finns flera mötesplatser, ett stort utbud och många föreningar. Det finns möjligheter att själv vara med och påverka vardagen och hos oss kan du vara med och forma utbudet som erbjuds för dig på din fritid.

Fyra ungdomar hänger och skrattar på en skateramp.

Träffa andra unga

Ungdomsmötesplatser finns i Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda. Där arbetar fritidsledare för att skapa en trygg och tillåtande miljö tillsammans med ungdomarna som besöker verksamheten.

 

Mötesplatser för unga

Ibland ordnas prova-på aktiviteter och utflykter utifrån de ungas önskemål och med idéslanten möjliggörs ungas initiativ.

Om idéslanten

Din röst är viktig för oss

Barnkonventionen fastställer barnets rätt att fritt uttrycka sina åsikter, eller avstå om barnet så önskar, i alla frågor som rör barnet. Genom att ge möjligheter för unga påverka sina egna livsvillkor och vara delaktig i utvecklingen av samhället vill vi se till att ungas rättigheter tillgodoses, både i skolan och på fritiden.

Om ungt inflytande

Öppen verksamhet på kulturskolan

Gillar du musik, dans, teater, konst eller något annat kreativt kan du anmäla dig till Kulturskolans kurser eller delta på någon av de aktiviteter som erbjuds kostnadsfritt med drop-in på kulturhusen. Här finns möjligheter både att utveckla och fördjupa ditt ämne, eller lära dig något nytt och prova för första gången.

Om öppen verksamhet på kulturskolan

Musikens hus

På Musikens hus kan du använda replokaler, musikstudio, dansstudio och få coachning med det du behöver. Här kan du också få chans att uppträda eller vara med och arrangera evenemang.

Musikens hus

På gång för unga

Ibland ordnar vi aktiviteter som till exempel rollspel, gaming, hbtqi-häng, utställningar och festivaler utifrån idéer och önskemål som unga kommit med. Kontakta en fritidsledare om du vill föreslå en aktivitet eller händelse.

På gång för unga

En glad tjej kastar en basketboll.

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Motion och idrott

I kommunens många idrottsföreningar och utomhusanläggningar kan du utöva de flesta sporter och motionera. I Mölnlycke finns en skateboardpark, frisbeegolf, streetbasketplaner och fler öppna fotbollsplaner där du kan utöva din sport på egen hand.

Idrott, motion och friluftsliv

Fritidsbanken

Fritidsbanken är en plats där alla, oavsett ålder kan låna hjälmar, tält, fotbollsskor, gymnastikskor, skridskor, skidor, inlines med mera helt gratis. Med Fritidsbanken vill vi uppmana till spontanidrottande samtidigt som vi bidrar till en hållbar miljö genom återbruk och minskad onödig konsumtion.

Om idrott, motion och friluftsliv

Hjälp och stöd

Unga har rätt att må bra och det kan vara svårt att lösa alla problem själv. Du kan ha frågor om dig själv, någon du känner eller om problem hemma. Då finns det stöd att få både inom Härryda kommun och andra organisationer.

Samlad information om stöd till barn och unga.

Evenemang för unga

Sommarlov för ungdomar - Fritid ungdom

12 jun-21 aug
Hindås, Landvetter, Mölnlycke, Rävlanda

Frisbeekul - Mini Summer Camps

13 jun-20 aug
Mölnlycke

Star Camp

15 jun-2 aug
Mölnlycke

Sommarlovs-tennis

16-20 jun
Landvetter
Fler evenemang

Kontakt

Kontaktcenter

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-16