Kontakt
Lyssna

Upplevelser på Råda säteri

Råda säteri har något att erbjuda året runt. Välkommen att leka, promenera, handla, fika och ta del av aktiviteter på området.

Historiska miljöer

Råda säteri består av en mangårdsbyggnad med flygelbygg­nader och tillhörande ekonomibyggnader. Här har människor vistats sedan flera hundra år tillbaka. Läs mer under Råda säteris historia.

Huvudbyggnaden på Råda säteri är för tillfället under renovering. Läs mer under Utveckling av Råda säterilänk till annan webbplats.

Trädgården

I säteriets trädgård finns vackra perennrabatter och en köksträdgård. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer, bland annat i samband med Gothenburg Green World. I anslutning till trädgården byggdes ett växthus 2014 som används både som kurslokal och för växtodling, i regi av Gerben Tjeerdsma.

Köksträdgården vid östra flygeln. Foto: Anna Sigvardsson

Trädgårdscafé

I säteriets västra flygel hittar du Råda säteris Trädgårdscafé, där du kan koppla av med en fika eller lunch. Från och med den 8 juni till och med augusti har kaféet öppet varje dag klockan 11-16, med förlängd öppettid till klockan 19 på tisdagar. Se facebook.com/radasaterilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för löpande information.

 

Promenera i naturreservatet

Råda säteri ligger inom Rådasjöns naturreservatöppnas i nytt fönster. Här finns skyltade gångvägar och stigar i vacker blandskog. Följer du stigen på halvön Labbera kan du få information om både djur, natur och hemlighetsfulla ruiner, via en app som du laddar ner i din mobil.

Lek och bad

Området kring Råda säteri inspirerar till lek - här finns både öppna ytor och en egen "Sherwoodskog" att upptäcka äventyret i. Efteråt kan det vara skönt med ett svalkande dopp vid badet i Hästviken. Här finns även grillplats och toalett. Tillgänglighetsinformation om Hästvikens badplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pay & Jump på Råda Ridklubb

Under sommaren 2019 arrangerar Råda Ridklubb Pay & Jump. Syftet med Pay & Jump är att förbereda häst och ryttare för tävling. Visa hänsyn till varandra och ha överseende med att alla är här för att lära sig. 

Läs mer om datum, anmälan och tider.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Veteranbilsträffar

Varje tisdag mellan klockan 18 till 21 från 10 maj till 27 september samlas veteranfordon i alla kategorier på Rådaträffen.

Läs mer om Rådaträffenlänk till annan webbplats

Kontakt

Besöksadress

Säteriallén 5
435 32 Mölnlycke
Hållplats: Råda Säteri, Råda Portar

För löpande information, se:
facebook.com/radasaterilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trädgårdscafé
Öppettider:
Måndag samt onsdag-söndag klockan 11-16
Tisdagar klockan 11-19
070-595 33 65
Följ caféet på Instagram:
rada.sateri.tradgardscafelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För övergripande frågor
Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
martina.johansson@harryda.se