Kontakt
Lyssna

Upplevelser på Råda säteri

Råda säteri har något att erbjuda året runt. Välkommen att leka, promenera, handla, fika och ta del av aktiviteter på området.

Trädgården

I säteriets trädgård finns vackra perennrabatter och en köksträdgård. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer, i samarbete med Gothenburg Green Worldlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I anslutning till trädgården byggdes ett växthus 2014 som används både som kurslokal och växtodling, i regi av Gerben Tjeerdsma.

Köksträdgården vid östra flygeln. Foto: Anna Sigvardsson

Kaffestugan

I säteriets västra flygel hittar du vår kaffestuga där du kan koppla av med en fika. Under lågsäsong har kaffestugan öppet lördagar och söndagar mellan klockan 11 och 16. I juni-augusti har kaféet öppet varje dag.
Se facebook.com/radasaterilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för löpande information.

 

Promenera i naturreservatet

Råda säteri ligger inom Rådasjöns naturreservatöppnas i nytt fönster. Här finns skyltade gångvägar och stigar i vacker blandskog. Följer du stigen på halvön Labbera kan du få information om både djur, natur och hemlighetsfulla ruiner, via en app som du laddar ner i din mobil.

Lek och bad

Området kring Råda säteri inspirerar till lek - här finns både öppna ytor och en egen "Sherwoodskog" att upptäcka äventyret i. Efteråt kan det vara skönt med ett svalkande dopp vid badet i Hästviken. Här finns även grillplats och toalett. Tillgänglighetsinformation om Hästvikens badplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Huvudbyggnaden på Råda säteri är för tillfället under renovering. Läs mer under Utveckling av Råda säterilänk till annan webbplats.

På området finns även fristående verksamheter, fritidsklubbar och föreningarlänk till annan webbplats.

Kontakt

Besöksadress

Säteriallén 5
435 32 Mölnlycke
Hållplats: Råda Säteri, Råda Portar

Kaffestugan 
0732-70 52 70
radasateri@harryda.se

För löpande information, se:
facebook.com/radasaterilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


För övergripande frågor:
Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
070-767 68 55
martina.johansson@harryda.se

Relaterad information