Kontakt
Lyssna

Råda park och trädgård blev ännu grönare under 2016


Tapetrabatter, en tysk idéträdgård och mängder av föreläsningar. Som en av tio parker i Göteborgsområdet deltog Råda park och trädgård i projektet Gothenburg Green World 2016.

Projektet var en fortsättning på Göteborgs lustgårdar som genomfördes 2008, och innebar ett helt år av gröna upplevelser som följde årstidernas växlingar med målet att göra Göteborgsregionen till Nordens främsta trädgårdsdestination. Huvudmännen bakom satsningen var Park- och naturförvaltningen i Göteborgs Stad, Gunnebo slott och trädgårdar, Mölndals stad, Göteborgs Botaniska trädgård i Västra Götalandsregionen, Liseberg och Göteborg & Co.

Förutom Råda säteri var även Jonsereds trädgårdar i Partille, Växtrum i Lerum, och Tjolöholms Slott i Kungsbacka kommun samverkanspartners i projektet.

På Råda säteri blev det under 2016 flera nya inslag och installationer. Det kanske mest uppenbara är en 200 kvadratmeter stor idéträdgård, skapad av den kände tyske landskapsarkitekten Cassian Schmidt samt två stycken tapetrabatter, som elever från trädgårdsutbildningen på August Kobbs gymnasium står bakom.

Utöver detta  arrangerades det många olika aktiviteter på Råda säteri, så som föreläsningar, workshops, trädgårdsdagar och guidningar i parken.
Gothenburg Green World's hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Film om Gothenburg Green Worldlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Irmana Cukur, projektledare
031-724 63 14
irmana.cukur@harryda.se