Kontakt
Lyssna

Frågor och svar om Råda säteri

På denna sida har vi samlat svar på vanliga frågor från kommuninvånare relaterat till Råda säteri.

Vem driver kaféverksamheten på Råda säteri?

Det är planerat att en privat aktör ska driva kaféverksamheten på Råda säteri. Under tiden en privat aktör upphandlas driver Härryda kommuns måltidsservice säteriets kafé. Kaféupphandlingen beräknas vara klar under andra kvartalet 2019.

Vad händer med säteriets huvudbyggnad under 2019?

Under hela 2019 renoveras stora delar av säteriets huvudbyggnad både in- och utvändigt. Vi ser att säteriets huvudbyggnad har mycket potential, men ännu är det inte bestämt vilken roll huvudbyggnaden har i Råda säteris utvecklingsplan. Mer information om visionen för Råda säteri inklusive huvudbyggnaden kommer under 2019.

Vem är ansvarig för säteriets park och trädgård?

Allt underhåll grönytor som renhållning av rabatter, häckar och gräsmattor hanteras av en upphandlad leverantör. Planering och plantering av säteriets rabatter hanteras och utförs av Härryda kommun. Det är även Härryda kommun som ansvarar för säteriets aktiviteter och händelser.

Kan man få hyra en lokal på Råda säteri?

På Råda säteri finns det ett antal mindre lokaler som företag eller föreningar kan hyra. Härryda kommun lägger stor vikt vid att företagets eller föreningens ändamål ska vara förenligt med visionen för Råda säteri som besöksmål.

Kan man hyra stora huset för bröllop eller fest?

I dagsläget finns inte möjlighet att hyra det stora huset.

Hur blir det med Trädgårdsdagen 2019?

Trädgårdsdagen är ett event som utförs av Gerbianska Trädgården, en privat aktör med verksamhet på området. I år kommer eventet att äga rum i Botaniska Trädgården. Samtidigt som vi gärna sett att Trädgårdsdagen fortsatt vara på Råda säteri så tycker vi att det är roligt att nya intresserade får chans att upptäcka evenemanget.

Vilka föreningar och företag finns på Råda säteri?

Råda säteri är samlingsplats för flera fristående verksamheter och föreningar. På Råda säteri finner du idag Råda ridklubb, Friluftsfrämjandet, Sportfiskeklubben, Gerbianska Trädgården, Hermods utbildningar och Nordiska Kafferosteriet.

Finns det ekorrar i Råda naturreservat?

Jajamänsan! Håll även ögonen öppna efter någon av våra fladdermusarter. Dessa visar sig oftast i skymningen en sommarkväll.

Spökar det på Råda säteri?

Under åren har det berättats många historier om spökerier på Råda säteri, men om det verkligen spökar eller inte låter vi var och en avgöra själv.

Jag har en idé som skulle vara perfekt för Råda säteri. Vem ska jag prata med?

Du kan dela med dig av din idé till Martina Johansson som är projektledare för Råda säteri, 031-724 87 75 eller martina.johansson@harryda.se

Kontakt

Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
070-767 68 55
martina.johansson@harryda.se