Kontakt
Lyssna

Frågor och svar om Råda säteri

På denna sida har vi samlat svar på vanliga frågor från kommuninvånare relaterat till Råda säteri.

Vad händer med säteriets huvudbyggnad under 2019?

Under hela 2019 renoveras stora delar av säteriets huvudbyggnad både in- och utvändigt. Vi ser att säteriets huvudbyggnad har mycket potential, men ännu är det inte bestämt vilken roll huvudbyggnaden har i Råda säteris utvecklingsplan. Mer information om visionen för Råda säteri inklusive huvudbyggnaden kommer under 2019.

Vem är ansvarig för säteriets park och trädgård?

Härryda kommun ansvarar för planering och hantering av säteriets planteringar och rabatter. Allt underhåll av grönytor - som rabatter, häckar och gräsmattor - hanteras av en upphandlad leverantör, LETF AB.

Vad har kaféet för öppettider?

Trädgårdscaféet på Råda säteri är sommartid öppet alla dagar klockan 11-16, samt fram till klockan 19 på tisdagar.

Vem driver kaféverksamheten på Råda säteri?

Från och med den 8 juni 2019 driver Jesper Kårlen med företaget Karwine and Lucas AB kaféet på Råda säteri. Under tiden som upphandlingen pågick drevs verksamheten av Härryda kommuns måltidsservice.

Vad hände med Trädgårdsdagen 2019?

Trädgårdsdagen är ett event som utförs av Gerbianska Trädgården, en privat aktör med verksamhet på området. I år hölls evenemanget i Botaniska Trädgården i Göteborg. Samtidigt som vi gärna sett att Trädgårdsdagen fortsatt vara på Råda säteri, tycker vi att det är roligt att nya intresserade får chans att upptäcka evenemanget.

Kan man få hyra en lokal på Råda säteri?

På Råda säteri finns det ett antal mindre lokaler som företag eller föreningar kan hyra. Härryda kommun lägger stor vikt vid att företagets eller föreningens ändamål ska vara förenligt med visionen för Råda säteri som besöksmål.

Kan man hyra stora huset för bröllop eller fest?

I dagsläget finns inte möjlighet att hyra det stora huset.

Vilka föreningar och företag finns på Råda säteri?

Råda säteri är samlingsplats för flera fristående verksamheter och föreningar. På Råda säteri finner du idag Råda ridklubb, Friluftsfrämjandet, Sportfiskeklubben, Gerbianska Trädgården, Hermods utbildningar, Mölnlycke Biodlarförening och Nordiska Kafferosteriet.

Finns det ekorrar i Råda naturreservat?

Jajamänsan! Håll även ögonen öppna efter någon av våra fladdermusarter. Dessa visar sig oftast i skymningen en sommarkväll.

Spökar det på Råda säteri?

Under åren har det berättats många historier om spökerier på Råda säteri, men om det verkligen spökar eller inte låter vi var och en avgöra själv.

Jag har en idé som skulle vara perfekt för Råda säteri. Vem ska jag prata med?

Du kan dela med dig av din idé till Martina Johansson som är projektledare för Råda säteri, 031-724 87 75 eller martina.johansson@harryda.se

Kontakt

Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
031 724 87 75
martina.johansson@harryda.se