Kontakt
Lyssna

Råda säteri

Foto: Anna Sigvardsson

Råda säteri är beläget i det omväxlande och kuperade landskapet vid Rådasjön. Njut av trädgården, naturen, den kulturhistoriska miljön eller av mat och dryck.

Program 2017

Det finns inga fler programpunkter för året. Vi är i full gång att förbereda nästa års aktiviteter.

Upplevelser på Råda säteri

Råda säteri är en välbevarad plats med anor långt tillbaka. Här kan du uppleva dess historia som tydligt gör sig påmind.
Råda säteris historia

I trädgården kan man strosa runt bland både vanliga och ovanliga växter. För den som vill vandra finns det promenadslingor längs med Rådasjön och genom skogen på Labbera-halvön. Naturstigen är 2 km lång och utrustad med skyltar som informerar om djur och natur. Med en smartmobil och appen "Naturfrågan Mölnlycke" kan man även göra promenaden till en frågesport.

Med "NO på riktigt" kan skolelever på ett lättsamt och åskådligt sätt lära sig om historia, växter, biologisk mångfald och mycket mera. NO på riktigt

Det finns flera möjligheter att intaga mat eller dryck på Råda säteri. Kaffe från deras egna rosteri, brunch, lunch och herrgårdsmiddag är lite av det som erbjuds. Bakom kaffestugan finns säteriets köksträdgård, vars grönsaker man använder till den mat som serveras. Det går bland annat att köpa med sig honung, gelati och kaffe hem.

Möjlighet finns också till övernattning i pittoreska rum med anor från 1400-talet.

Läs mer om restaurangen och kaffestugan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ Råda säteri park och trädgård på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster