Utan titel

© Jonathan "Ollio" Josefsson/Bildupphovsrätt 2019

Plats: Landvetters kulturhus, Landvetter
Konstnär: Jonathan Josefsson
Placeringsår: 2017

Jonathans konstnärskap rör sig fritt mellan måleri, textilkonst, illustration och graffiti. Redan som ung började Jonathan som graffitimålare i Göteborg och började då använda signaturen Ollio. När han studerade konst på HDK kom han i kontakt med tuftning, en textil teknik som har blivit lite av hans signum och där graffitin med tydlighet framhäver formspråket.

”Jag arbetar med abstrakta motiv och former som jag hoppas andra ska inspireras av.” Han kallar själv sin stil för ”intuitiv improvisation där målet är att koppla bort hjärnan och låta handen styra”. ”Grundidén finns där från början, men genom att jobba snabbt och utan skiss får handen bestämma och motiv, färgval, kombinationer, struktur och former får växa fram - jag hamnar i ett flow-tillstånd och tid och rum försvinner.”

I uppdraget för Landvetters kulturhus tillfrågades Jonathan för skissuppdrag. Han gjorde då sin skiss på samma sätt som han jobbar med sitt måleri – den fick göras i naturlig storlek och sedan läggas in i ett fotomontage av den aktuella platsen. När han fick uppdraget överfördes skissen/målningen till biblioteksväggen.

jonathanjosefsson.se Länk till annan webbplats.