Bollkalle

© Johan Wiking/Bildupphovsrätt 2019

Utanför Hindås idrottshall har skulpturen ”Bollkalle” av konstnären Johan Wiking välkomnat besökarna sedan hallen byggdes 2011. För den uppmärksamma besökaren är platsen nu tom, men det är bara tillfälligt.

I samband med att kommunen bygger Fagerhultsskolan i Hindås ska idrottshallen byggas ut med två redskapsförråd. När skolan står klar från höstterminen 2021 kommer hallen att nyttjas av fler verksamheter. Tillbyggnaden sker på idrottshallens östra gavel och Bollkalle hamnade därför mitt i vägen för entreprenaden. För att skona Bollkalle när markarbetena startade, har han flyttat in på kommunens förråd, där han kommer att vara kvar till våren 2021.

Plats: Hindås idrottshall, Hindås.
Konstnär: Johan Wiking
Placeringsår: 2011

Utanför Hindås idrottshall har skulpturen ”Bollkalle” av konstnären Johan Wiking välkomnat besökarna sedan hallen byggdes 2011.

Bollkalle är en medlem av en serie "släktingar" som finns utplacerade mellan Luleå och Florida. "Jag arbetar till stor del med konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Jag vill att konstverken ska vara lätta att ta till sig samtidigt som dom har fler bottnar och ett formspråk som håller i längden. Det gör ju inte ont att man tycker de är roliga! De utstrålar värme samtidigt som de kan tyckas tillfälligt ha antagit denna form och närsomhelst kan rulla vidare."

https://cargocollective.com/johanwiking Länk till annan webbplats.