Alla får vara med

© Niklas Mulari/Bildupphovsrätt 2019

© Niklas Mulari/Bildupphovsrätt 2019

Plats: Pinntorpshallen, Landvetter
Konstnär: Niklas Mulari
Placeringsår: 2018

"I skissuppdraget jag fick beskrevs projektet bl a med följande ledord: rörelse, gemenskap, mångfald, demokrati och jämställdhet."

Landvetters idrottsplats med idrottshallen är främst en plats för olika bollsporter, vilket Niklas Mulari tagit fasta på med sin gestaltning.

"Jag minns själv i unga år när man kom till idrottshallen och såg den där nätkassen full med bollar, man ville bara springa fram och börja bolla, dribbla, kasta, studsa och sparka! En boll för mig är så mycket lek och energi. I idrott tycker jag det är viktigt att 'alla får vara med' och därför blev det titeln på min utsmyckning.

Jag har byggt upp min skulptur av flertalet bollar. En boll symboliserar rörelse. Skulpturen som innehåller bollar från flera olika sporter står för gemenskap. Inte bara den gemenskap som finns i ett lag utan även en gemenskap mellan olika sporter.

Då utsmyckningen gäller två delar har jag valt att arbeta utifrån kontraster, mjuka runda organiska former i bollarna kontra hårda/geometriska former i en väggmålning.

Väggmålningen som mäter ca 20 meter går bra att betrakta från ett längre avstånd. Färgerna ger energi till platsen. Verken fungerar bra tillsammans, de runda formerna möter det strikta i väggmålningen."

mulari.se Länk till annan webbplats.