Till innehållet

Rum och lokaler i Mölnlycke kulturhus

Mölnlycke kulturhus har olika mötesrum och lokaler för skilda behov. Lokala föreningar har företräde men alla är välkomna med en bokningsförfrågan.

Mölnlycke kulturhus höst

Mölnlycke kulturhus. Foto: Anna Sigvardsson

På kulturhusets övervåning finns mötesrum i olika storlekar och en ateljé för skapande. På nedervåningen ligger Stora salen och Lilla salen som är anpassade för scenframträdanden, konserter eller föreläsningar.

Röda rummet

Röda rummet är ett samlingsrum på 83 m² för större sammankomster, men maximalt 60 personer. Borden är hopfällbara och du som hyresgäst väljer själv hur du vill möblera. I Röda rummet finns dvd, cd, projektor, filmduk, trådlöst headset, mikrofon, whiteboard, blädderblock och hörslinga.

Blå rummet

Blå rummet är ett mötesrum på 35 m² som rymmer 20 personer. I Blå rummet finns projektor, filmduk, whiteboard, blädderblock.

Gröna rummet

Gröna rummet är ett mötesrum på 24 m² som rymmer 16 personer. I Gröna rummet finns projektor, filmduk och whiteboard.

Lilla salen

Lilla salen är ett samlingsrum lämpligt för teater, dans och föreläsning som rymmer 80 personer. Lilla salen är en "blackbox" utan fönster. I Lilla salen finns scenbelysning, dvd, vhs och cd, projektor, filmduk, trådlöst headset, mikrofon, blädderblock och hörslinga.

Stora salen

Stora salen är en salong med scen och fasta sittplatser på balkong och parkett lämplig för konferens, föreläsning, konsert, teater- och dansföreställning med mera. Stora salen rymmer 238 personer varav 167 platser på parkett och 71 på balkong. De som bokar Stora salen har tillgång till teknik. Tänk på att tekniker behöver bokas i god!

Ateljén

Ateljén är en verkstad lämplig till skapande kursverksamhet och workshops. Lokalen rymmer 20 personer. I Ateljén finns bland annat keramikugn och drejskiva.

Så bokar du lokal

Alla kommunens lokaler och anläggningar bokas från och med hösten 2023 i bokningssystemet Rbok. I Rbok kan du se om det önskade rummet är ledigt och sedan göra en bokningsförfrågan.

  • Logga in med hjälp av BankId
  • Gå till ikonen boka lokal
  • Du väljer lokal och datum, sen sök. Då ser du om lokalen är ledig och kan göra en bokningsförfrågan.

Hyresvillkor

Uthyrningen bygger på självservice. Det innebär att du som hyresgäst själv möblerar efter behov och att lokalerna lämnas i gott skick för nästa hyresgäst. Lokalerna hyrs i första hand ut till föreningar i Härryda kommun. I andra hand till övriga hyresgäster. Ändringar och avbokningar görs i god tid. Lokaler som ej avbokats kommer att faktureras.

Bokningsregler för kommunens lokaler går att läsa i sin helhet här. Pdf, 133.1 kB.

Från hösten 2023 är lokaltaxorna uppdaterade. Läs mer om de nya taxorna.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-01-18