Vandringsleder och strövområden

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark. Här finns många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö på olika platser i kommunen.

Foto: Anders Hellquist  

Här nedan ges några exempel på leder och strövområden i kommunen.
I guide till naturen kan du läsa om fler fantastiska naturområden.

Hindås

I Hindås finns ett brett utbud av vandringsleder och motionsspår. Alla spåren utgår från Hindåsgården.

Vildmarksleden

Börjar vid Hindås station och slutar vid Skatås motionscentral i Göteborg, längd 42 km. Leden går längs stigar och småvägar och passerar flera sjöar.
Vildmarksleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjuhäradsleden

Börjar vid Hindås station och går till Mullsjö, längd 140 km. Hindås Skidklubb ansvarar för den den av Sjuhäradsleden som ligger i Härryda kommun.
Sjuhäradsleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Härryda

Vid Assmundsvallen, mellan fotbollsplanerna går en väg norrut, som efter några 100 meter övergår i en skogsväg. Den ansluter i norra ändan av Hornasjön till Vildmarksleden.

Härskogen

Mellan Härryda och Rya efter väg 549 går en bilväg in mot norr. Vägen leder till Härskogens fritidsområde. Här finns ett antal märkta spår och leder i olika längd. Strax intill parkeringsplatsen finns en orienteringstavla över spåren.
Härskogens friluftsområde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mölnlycke

Labbera

Från Råda säteri når man ett litet vackert strövområde på Halvön Labbera, en lövskogsklädd udde som sticker ut i Rådasjöns naturreservat.
Rådasjöns naturreservat

Delsjöområdet

Ett stort ströv- och friluftsområde med många spår. Anslutningsspår till Delsjöområdet utgår från vägporten i Rådahill vid gamla Boråsvägen och Bertilssons parkering vid gamla Öjersjövägen.
Karta Delsjöområdet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.