Lyssna

Fysisk aktivitet bäst utomhus

Personer med vandringskläder och ryggsäckar på väg ut i skogen.

Foto: Mette Waldrop

Att vara restriktiv med nära umgänge för att hindra smittspridning av coronavirus är inte detsamma som att stanna hemma.
I kommunen finns många naturreservat och friluftsområden att besöka för den som vill träna eller röra på sig på betryggande avstånd från andra. Flera områden ligger tätortsnära eller kan nås med kollektivtrafik.

Promenader i skön natur

I Härryda kommun är det lätt att semestra på hemmaplan! Ta med dig familjen eller din vän och grilla din medhavda lunch på någon av de anlagda grillplatserna i Gallhålans-, Rådasjöns eller Klippans naturreservat.

Vandra på Labbera vid Råda säteri

På Labberahalvön vid Råda Säteri finns grusade stigar som är lätta att gå. Det finns även fler stigar av varierad längd. Här finns även bad- och fikamöjligheter.

Skogsleken med träskulpturer

Ta en avkopplande promenad, upplev de gamla anorna i parken eller förundras över djurlivet i dammarna. I Wendelsbergsparken finns Skogsleken i närheten av elljusspåret. Skogsleken utmanar och inspirerar barn att leka i skogen. Vilsestigen tränar barnen på hur man gör om man kommit vilse. Intill Stortjärn finns en rykande färsk träskulptur att spana in.

Wendelsbergsparken och Skogsleken

Diska ur termosen, dra på kängorna

I Härryda kommun är det lätt att vandra på hemmaplan! Ta dig till Hindås där två större vandringsleder utgår. Vildmarksleden tar dig västerut med flera möjligheter att vika av mot kollektivtrafik på väg mot Skatås i Göteborg. Sjuhäradsleden går från Hindås och österut mot Bollebygd och Borås, Ulricehamn och vidare mot Mullsjö. Längs lederna finns möjlighet att övernatta i vindskydd och grilla på grillplatser.

Promenera i centrala Mölnlycke

Hälsans stig är en slinga i omväxlande miljö där varje kilometer är markerad. Totalt är slingan 5 km och du väljer själv hur långt du går.

Karta till Hälsans stigPDF (pdf)

Tillgänglighetsdatabasen

Har du lite svårt att ta dig fram överallt? Många av våra naturområden finns beskrivna i Tillgänglighetsdatabasen. Där kan du i förväg planera upplevelser utifrån era och områdets förutsättningar som trappor, höjdskillnader, allergier mm.

Kontakt

Kontakt:
Emma Nevander, kommunekolog
E-post: emma.nevander@harryda.se