Discgolf

Frisbeegolf på banan vid Säteriets bostadsområde i Mölnlycke.  Foto: Mattias Rimgren

Bild: Daniel Frosterud

I Wendelsbergs friluftsområde i centrala Mölnlycke har kommunen byggt en discgolfbana. Packa picknik-korgen, frisbeen och ta med hela familjen för att prova en sport som passar både vuxna och barn.

Discgolfbanan startar vid Parkvägen i Mölnlycke och lämpar sig både för nybörjare och mer rutinerade spelare. Banan som har nio hål är gratis att använda men du behöver ta med dina egna discar för att spela. Discar finns att låna gratis på Fritidsbanken

Besök Wendelsbergs discgolfpark

Discgolfbanan ligger vid Parkvägen i Wendelsbergsparken i centrala Mölnlycke. Parkering finns vid Massetjärnsparkeringen som ligger ungefär 10 minuters promenad från första hålet.
Kartbild Länk till annan webbplats.

Om discgolf

Discgolf är en idrott och motionsform som liknar vanlig golf. I discgolf använder spelarna en frisbeedisc som kastas till en korg vid slutet av banan på så få kast som möjligt. Den som har lägst antal kast sett över alla banor vinner.

Frisbeegolf spelas med lite mindre, plattare och tyngre frisbees än de vanliga som är gjorda för att fångas. De finns att köpa i större sportaffärer.
Mer om discgolf Länk till annan webbplats.

Om Wendelsbergs friluftsområde

Wendelsbergs discgolfpark är del av ett projekt inom Göteborgs Insjörike och finansieras av EU:s Landsbygdsfond.
Wendelsbergs friluftsområde Länk till annan webbplats.