Lyssna

Idrottsanläggningar och hallar

I Härryda kommun gäller följande till och med 18 april. Reglerna kan kan förändras om nya undantag anges:

  • För barn och ungdomar födda senast 2002 (cirka 19 år och yngre) kan verksamhet återupptas i kommunens idrottshallar, ishall. Det gäller även övriga bokningsbara lokaler i exempelvis kulturhusen.
  • Personer födda senast 2002 (19 år och yngre) kan boka kommunens utomhusplaner om Folkhälsomyndigheternas råd om smittsäker träning kan följas.
  • Regeln gäller även utövare av yrkesmässig idrott.
  • Privatpersoner, företag eller andra externa aktörer kan i perioden inte boka inomhusanläggningarna.
  • Varje enskild förening, ledare och aktiv har som ansvar att säkerställa att verksamheten bedrivs på ett smittsäkert sätt.

Kan innebära att bokade tider rivs upp

Redan bokade tider i inomhusanläggningarna för personer födda 2002 eller tidigare kan tyvärr inte användas under den aktuella perioden.
Vi kommer inte heller att fakturera sådana avbokningar.

Bokningar av tider efter den 18 april kan göras i Bokningsschematlänk till annan webbplats om villkoren ovan uppfylls. Kommunen reserverar sig för ytterligare restriktioner.

Folhälsomyndigheten: Information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19

Foto: Pixbo Wallenstam IBK

Kommunens idrottsanläggningar finns i alla orter och används främst av skolan, föreningslivet  och allmänheten. Det finns idrottshallar, gymnastiksalar, gräsplaner, konstgräsplaner och grusplaner till uthyrning. Kommunen har även en ishall i Landvetter.

Om du upptäcker att någon anläggning saknas vill vi gärna att du hör av dig till oss.

Karta med idrottshall, fotbollsplan, idrottsplats