Till innehållet

Motionsspår

I Härryda kommun finns många motionsspår i naturskön miljö på olika platser i kommunen.

skor i motionsspår

På alla spår ska hundar vara kopplade på eller i närheten av spåret.

Lokala ordningsföreskrifter.

Se kartan i helskärm.

Hindås

Här finns spår på 5 kilometer , 10 kilometer , 13 kilometer och ett elljusspår på 2,5 kilometer. Belysningen styrs av skymningsrelä och är tänt från 6.00 fram till klockan 22.00. Alla spåren utgår från Hindåsgården. På informationstavlan vid gården ser man sträckningen av spåren. Hindås skidklubb sköter motionsspåret tillsammans med Härryda kommun.
Hitta till Hindåsgården Länk till annan webbplats.

Härryda - Härskogen

Motionsspåret ligger mellan Härryda och Rya. Efter väg 549 går en bilväg in mot norr som leder till Härskogens fritidsområde. Här finns ett antal märkta spår och leder i olika längd. Strax intill parkeringsplatsen finns en orienteringstavla över spåren.
Härskogens friluftsområde Länk till annan webbplats.

Landvetter

Nordöst om Landvetter centrum finns två elljusspår som är 2,5 kilometer vardera. Belysningen styrs av skymningsrelä och är tänt från 6.00 fram till klockan 22.00. Spåren utgår från OK Landehofs klubbstuga. Det finns även markerade motionsslingor på 5, 7 kilometer och 10 kilometer i skogen kring klubbstugan. Det finns även märkta reflexslingor på totalt 11 kilometer.
OK Landehof Länk till annan webbplats.

Mölnlycke

Finnsjön

Vid Finnsjön finns elljusspår som är 2,5 kilometer och 1 kilometer. Båda spår är anpassade för funktionshindrade. Belysningen styrs av skymningsrelä och är tänt från klockan 6.00 fram till klockan 22.00.
Karta över spåren Pdf, 335.8 kB.

Runt Finnsjön går ett spår som är 6 kilometer med varierat underlag.
Karta Finnsjön runt Länk till annan webbplats.

På Finnsjögården, Sjövalla FK:s klubbstuga, finns möjligheter till omklädning och fika under vissa tider.
Sjövalla Frisksportklubb Länk till annan webbplats.

I anslutning till Finnsjöspåren finns en slinga runt Ötjärn som är cirka 1,5 kilometer.

Hälsans stig

Hälsans stig ger alla möjligheten att promenera fem kilometer i vacker och variationsrik skogs- och stadsmiljö. Motionsslingan är lättillgänglig för alla och är markerad med riktnings- och kilometerskyltar.
Karta över Hälsans stig Länk till annan webbplats.
Om hälsans stig Länk till annan webbplats.

Wendelsberg

I Wendelsbergsparken finns ett elljusspår på 2,3 kilometer. Belysningen styrs av skymningsrelä och är tänt från 6.00 fram till klockan 22.00. Motionsspåret har omväxlande mjukt och hårt underlag. Från elljusspåret utgår promenadstigarna utsiktsrundan till Lilla och Stora utsikten och Jättegrytsrundan.
Wendelsbergsparken

Delsjöområdet

Delsjöområdet är ett stort ströv- och friluftsområde med många spår. Anslutningsspår till Delsjöområdet utgår från vägporten i Rådahill vid gamla Boråsvägen och Bertilssons parkering vid gamla Öjersjövägen.
Karta över Delsjöområdet Länk till annan webbplats.

Rävlanda

Rävlanda samhällsförening har med hjälp av EU-stöd anlagt en naturstig på 2,5 kilometer. Du når den från flera olika platser i samhället bland annat vid föreningsgården, hembygdsgården, skolan, församlingshemmet eller äldreboendet. Den är anpassad för personer med nedsatt fysisk prestationsförmåga. Belysningen styrs av skymningsrelä och är tänt från 6.00 fram till klockan 22.00
Karta över spåret Pdf, 570.3 kB.

Kontakt

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-11-09