Till innehållet

Vett och etikett i kollektivtrafiken (utställning med serier)

Ur serie av Johan Wanloo.

Information

Datum: 27 nov - 29 dec

Plats: Landvetters kulturhus, Landvetter

Utan kostnad.

Prata högt i mobilen med högtalaren på. Hosta utan att hålla för munnen och inte erbjuda plats för den som behöver sitta. För att påminna om att visa hänsyn när vi reser tillsammans lät Västtrafik fem serietecknare gestalta några av de ovanor vi retar oss på. Serierna visas i utställningar på flera platser i Västra Götaland.

Att resa tillsammans har många fördelar, inte minst mötet med andra människor. Men i mötet kan det också uppstå irritation över vissa beteenden hos medresenärerna. Nu vill Västtrafik på ett humoristiskt sätt uppmana till eftertanke och visa hänsyn i kollektivtrafiken.

Fem serietecknare från Västra Götaland, Sara Granér, Max Gustafson, Johan Wanloo, Johanna Larsson Pinedo och Yvette Gustavsson, har fritt tolkat tio av de beteenden som vi uppskattar minst när vi reser kollektivt. Det handlar om allt från högljudda mobilsamtal till ohämmade nysningar och smaskande matintag.

– Resultatet blev både roligt och tankeväckande. Alla serietecknare har en egen, utpräglad stil och de har tolkat situationerna på väldigt personliga sätt, säger Malin Bernhardson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik.

– Vi hoppas att de skapar igenkänning och kanske även reflektion över hur man är en bra medresenär. I förlängningen vill vi få fler att trivas ombord på våra fordon och få fler att vilja resa hållbart, säger Malin Bernhardsson.

Läs mer om projektet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Produktion: Västtrafik
Arrangör: Kultur Härryda

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-12-01