Till innehållet

Utställning: Magdolna Szabó

Information

Datum: 3 feb - 6 apr

Tid: 13:00 - 15:00

Plats: Nemeshallen, Mölnlycke kulturhus, Mölnlycke

Övrig information: Vernissage: Lördag 3 februari, kl 13-15.

Fri entré.

Varmt välkommen till utställningen "Perpetual" av Magdolna Szabó.
Magdolna Szabó arbetar främst i måleri och grafik och reflekterar kring livet genom sin abstrakta bildvärld. I Nemeshallen sätter Szabó fokus på grafiska uttryck: monotypi och bok. Boken Perpetual ger utställningen dess namn. Flera av verken i utställningen visas för första gången.

Vernissage

Lördag 3 februari kl 13-15
Samtal med konstnären följt av improvisation på irländsk visselpipa
med musikern Daniel Quigley inspirerat av Magdolna Szabós verk.

Samtal med poeten Ann Jäderlund

Lördag 9 mars kl 11.15-12.00
Den prisade poeten Ann Jäderlund deltar med två dikter i utställningen. Vid det här tillfället samtalar hon med Ulf Karl Olov Nilsson. Läs mer om Samtal med poeten Ann Jäderlund.

Workshop

Lördag 9 mars kl 13.30-15.00
Skapa i collage tillsammans med konstnären Magdolna Szabó. Workshopen ingår i Kreativ lördag, klicka här för att veta mer.

Konstnärssamtal

Torsdag 14 mars kl 18-19
Magdolna Szabó i samtal med författaren och konstkritikern Thomas Millroth.

Magdolna Szabó

Magdolna Szabó är född i Ungern, bor i Lund, utbildad vid Grafikskolan Forum och Konsthögskolan i Malmö samt Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon har ställt ut separat bland annat i Galleri Magnus Åklundh, Galleri Rostrum i Malmö, Ystads konstmuseum, Sundsvalls museum, Galleri Arnstedt i Ö. Karup. Representerad i Kulturen i Lund, Nationalmuseum, Moderna Museet, National Gallery of Ireland, Ystads konstmuseum, Sundsvalls museum, Nordiska Akvarellmuseet.

Utställningen Perpetual ger inblick i Magdolna Szabós pågående projekt. Det tog sin början som slumpmässiga provtryck med några enkla former vid sidan av en upplaga i screentryck som konstnären arbetade med 1996. Under åren har projektet utvecklats i olika uttryck. Det har resulterat i flera hundra monotypier under namnet Bäcken och vågorna, i en timmes lång animation Kinetic silence och i Perpetual som samlar 227 av monotypierna som en interaktiv utställning i bokform.

I Nemeshallen sätter Szabó fokus på projektets grafiska uttryck: monotypi och bok. Flera av verken i utställningen visas för första gången.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-02-15