Till innehållet

Hyra parkeringsplats

Här kan du hyra antingen en ospecificerad p-plats (tillstånd A) för att få parkera nattetid eller hyra en en egen p-plats (tillstånd B, C, D) för personbil under hela dygnet.

Parkerade bilar i parkeringshus

Foto: Michael Erhardsson, MostPhotos

Hyra ospecificerad p-plats

På några av kommunens långtidsparkeringar med ospcecificerade (onumrerade) platser behöver du ett tillstånd A för att få parkera på natten (kl. 23-06). Till skillnad från kommunens övriga långtidsparkeringar får du använda en plats med tillstånd A på obegränsad tid så länge du betalar. Ditt tillstånd A köper du via apparna Parkster eller EasyPark.

Det här gäller för tillstånd A

Med ditt tillstånd A har du rätt att parkera på en onumrerad plats på en av nedanstående parkeringsanläggningar (i mån av plats). Observera att ditt tillstånd A endast gäller för én av parkeringsanläggningarna. Behöver du tillstånd för exempelvis både kommunhusets parkering och parkerings­huset måste du köpa två tillstånd A.

Mölnlycke
- Kommunhusets långtidsparkering
- Parkeringshusets långtidsparkering

Landvetter
-
Landevi
- Brattåsvägen

Så här köper du ett tillstånd A

Du köper ditt tillstånd A via apparna Parkster ­eller EasyPark som finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Observera att förvalt betalningssätt för dessa appar är pappersfaktura. För att undvika avgift för pappersfaktura kan du byta betalsätt i appen.

Priser vid köp av tillstånd A via app/webb:

  • Ett tillstånd för en hel månad kostar 250 kronor.
  • Ett tillstånd för en vecka kostar 80 kronor.
  • Ett tillstånd för endast ett dygn kostar 20 kronor.

Hyra numrerad p-plats

Om du har behov av en egen parkeringsplats för personbil under hela dygnet så finns det tre olika möjligheter att hyra parkeringsplats i Mölnlycke:

  • Hyra av numrerad plats för personbil under hela dygnet i p-huset (tillstånd B). Det kostar 500 kronor i månaden och du har en egen reserverad numrerad plats på plan 2 under tak.
  • Hyra av inhägnad numrerad plats för personbil under hela dygnet i p-huset (tillstånd C). Det kostar 700 kronor i månaden och du har en egen reserverad numrerad plats i inhägnad med hänglås på plan 2.
  • Hyra av numrerad plats personbil under hela dygnet mellan Biblioteksgatan och Badhusgatan (tillstånd D). Det kostar 400 kronor i månaden och du har en egen reserverad numrerad plats utomhus. Det finns totalt nio platser för uthyrning.

Villkor för parkeringstillstånd Pdf, 119 kB.

Kontakt

Sara Larsson

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-01-03