Till innehållet

Råda Säteri

Välkommen att promenera i den vackra trädgården, leka och lära i det omgivande naturreservatet, bada och ha picknick, ta del av arrangemang, aktiviteter och fika i Trädgårdscaféet. Råda Säteri är värt att besöka året runt!

Flicka på picknickfilt på gräsmatta framför vit säteribyggnad.

Foto: Philip Rafstedt

Råda Säteri är beläget i det omväxlande och kuperade landskapet vid Rådasjön i Härryda kommun strax utanför Göteborg. Säteriet har en rik och spännande historia, som troligtvis tog sin början redan på 1300-talet. Säteriets nuvarande mangårdsbyggnad uppfördes 1772 och har hyst flera namnkunniga släkter i den svenska moderna historien. 1923 hade säteriet även Albert Einstein på besök!

Sedan 1970 ägs Råda Säteri av Härryda kommun.

Besök Råda Säteri

Besökswebb för Råda Säteri Länk till annan webbplats.

Frågor och svar om Råda Säteri

På webbplatsen för Råda Säteri hittar du information inför ditt besök: aktiviteter, öppettider och vad du kan göra på området. Välkommen!
Råda Säteris webbplats Länk till annan webbplats.

Runt om på Råda Säteri finns det ett par mindre lokaler för möjlig pop-up verksamhet. Härryda kommun lägger stor vikt vid att företagets eller föreningens ändamål ska vara förenligt med visionen för Råda Säteri som besöksmål. Är du intresserad av att hyra lokal på Råda Säteris område för din verksamhet, kontakta Näringslivsenheten, 031-724 61 00.

Råda Säteri är en fantastisk plats för vigsel! Men det är också en allmän plats. Vi kan för tillfället inte ta emot några förfrågningar om bröllop i parken men håll utkik på denna sida för mer information om du ska gifta dig 2025. Vi jobbar på en lösning.
Kontakta Näringslivsenheten 031-724 61 00.

Råda Säteri tillhör Härryda kommun sedan 1970. Innan dess var fastigheten med park och trädgård privatägd. Säteriet byggnadsminnesförklarades 1969 och har särskilda skyddsföreskrifter. Läs mer om Råda Säteris historia på Råda Säteris webbplats Länk till annan webbplats. eller i utställningen i bagarstugan. Utställningen är öppen måndag-fredag under sommarsäsongen.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-08