Kontakt
Lyssna

Råda säteri är beläget i landskapet vid Rådasjön. Foto: Anna Sigvardsson

Råda säteri

Råda säteri är beläget i det omväxlande och kuperade landskapet vid Rådasjön i Härryda kommun strax utanför Göteborg. Säteriets historia börjar troligtvis redan på 1300-talet, men säteriets nuvarande huvudbyggnad uppfördes 1772 och ägs sedan 1970 av Härryda kommun. Även om Råda säteri har en rik och spännande historia, som tydligt gör sig påmind i arkitekturen och omgivningen arrangeras än idag mängder av spännande aktiviteter och händelser på säteriet.

Upplevelser på Råda säteri

På Råda säteri finner du både fasta och säsongsanpassade aktiviteter och upplevelser. Här får du chansen att uppleva säteriets långa och intressanta historia, ta del av säteriets trädgård och njuta av naturen vid Rådasjöns naturreservat. När du behöver ta en välsmakande paus kan du njuta med en fika från säteriets kaffestuga.

Trädgården

I säteriets trädgård finner man vackra perennrabatter och köksträdgård. I anslutning till trädgården byggdes ett växthus 2014 som används både som kurslokal och växtodling. Rabatterna är designade av författaren och trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström.

Kaffestugan

I Västra Flygeln finner du säteriets kaffestuga där du kan koppla av med en fika.
Under lågsäsong har kaffestugan öppet lördagar och söndagar mellan klockan 11 och 16

Aktuell information

Under våren och sommaren 2019 renoveras delar av det yttre på huvudbyggnaden på Råda Säteri. Under arbetet målas fasaden, utvalda fönster byts ut, stensockeln iordningställs och balkongen får sig ett lyft. Förfrågningar om bröllop, fester eller andra bokningar på Råda säteri kan därför inte tas emot för tillfället.

Framkomligheten för allmänheten beräknas inte påverkas och besökare är trots arbete välkomna att njuta av omgivning runt Råda säteri. Om vädret är tillåtande beräknas arbetet vara klart i augusti 2019.

Upphandling av kaféet

Just nu pågår upphandling av kaféverksamheten på Råda säteri.
Läs mer om upphandlingen här länk till annan webbplats

Etablerade verksamheter

Råda säteri är samlingsplats för flera fristående verksamheter, fritidsklubbar och föreningar.
På Råda säteri finner du:

Kontakt

Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
070-767 68 55
martina.johansson@harryda.se

Kaffestugan 
0732-70 52 70
radasateri@harryda.se

Besöksadress

Säteriallén 5
435 32 Mölnlycke
Hållplats: Råda Säteri, Råda Portar

Logotyp. Tillgänglighetsinformation, databas om lokalers tillgänglighet

Lokalen finns med i tillgänglighetsdatabasen.