Till innehållet

Alkohol- och drogrådgivning

Alkoholproblem kan drabba vem som helst och i olika skeden av livet. Hos Härryda kommuns alkohol- och drogrådgivning kan du få samtalsstöd och hjälp med att hitta motivation och strategier för att förändra ditt beteende.

Ofta klarar vi våra svårigheter och problem med familjens eller goda vänners hjälp. Men ibland kan man behöva prata med någon utomstående för att komma vidare. Alkohol- och drogrådgivningen erbjuder information, rådgivning och samtalsbehandling. Det förekommer ingen dokumentation eller registrering och servicen är kostnadsfri. Du kan få stöd via telefon, videosamtal eller genom personligt möte.

Varningstecken

Varningstecken är att du dricker för ofta och för mycket. Andra varningstecken är att du:

  • dricker i smyg och gömmer flaskor
  • ökar mängden för att få samma effekt
  • gör bort dig på fester och middagar
  • tänker mycket på alkohol
  • inte slutar dricka när andra gör det
  • vill ha en ”återställare” dagen efter.

Känner du igen två eller flera av ovanstående tecken hos dig själv eller hos någon i din omgivning finns det anledning att ta dem på allvar.

Även närstående kan få stöd

Alkohol- och drogrådgivningen kan även ge samtalsstöd till anhöriga, vänner och kollegor till personer som har problem med alkohol eller droger.

Hjälp på nätet

Du som vill minska ditt eget drickande eller känner oro för någon som dricker för mycket kan få digital självhjälp på Alkoholhjälpen. Där finns ett webbaserat program med terapimetoder som tagits fram av Alkoholkommittén.
Alkoholhjälpen Länk till annan webbplats.

Mer hjälp på nätet:

Kontakt

Cecilia Hillbom, socionom

Postadress:

Alkohol- och drogrådgivning
Härryda kommun
435 80 Mölnlycke

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-11-28