Till innehållet

Missbruk och beroende

Du som har problem med missbruk av till exempel alkohol, droger eller spel kan få stöd och hjälp. Även du som är anhörig kan få stöd.

Nu inför vi telefontider !

Vill du komma i kontakt med din socialsekreterare, då gör du det under följande telefontider:
Måndag - fredag 8.30 - 9.30

Vinglas

Foto: Lightfield, Mostphotos

Socialtjänstens vuxenenhet arbetar med att motverka missbruk och att hjälpa personer med missbruks- eller beroendeproblem. Hjälpen kan vara samtalsstöd, vård och behandling eller annat stöd. Vi vänder oss till dig som är 18 år och uppåt. Behöver du stöd och hjälp, har frågor om till exempel alkoholvanor eller drogproblem är du välkommen att kontakta oss.

Alkohol- och drogrådgivning

Du som dricker för mycket, missbrukar eller är beroende av alkohol kan få råd och samtalsbehandling. Är du anhörig till någon som har alkohol- eller drogproblem kan du också få stöd och hjälp.
Alkohol- och drogrådgivning

"Pontus hus" - en knutpunkt för stöd

Utifrån dina behov utformar vi tillsammans vilken form av stöd du behöver. Förutom samtalsstöd erbjuds till exempel nykterhets- och drogkontroller, vård på behandlingshem, tillsyn i boendet eller annat socialt stöd. Stödet ges av socialsekreterare som arbetar i kommunhuset och av behandlingsassistenterna som arbetar i "Pontus hus" - det vita huset med de röda små stugorna, beläget vid Solstensrondellen i Mölnlycke.

I vissa fall bedöms så kallad tvångsvård enligt Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) vara det enda sättet att bryta en persons destruktiva missbruk. Behov av vård enligt LVM utreds av socialsekreterare och beslutas av förvaltningsrätten.
Lagtext LVM Länk till annan webbplats.

Hjälp på nätet

Kontakt

Vuxenenheten, socialsekreterare

Telefontider

  • Måndag - fredag 8.30-9.30

Vuxenenheten, Pontus hus

Klockarns väg 12, Mölnlycke Länk till annan webbplats.

Provtagnings- och öppettider Pontus hus:

  • Måndag 8.30-9.15
  • Onsdag 8.30-9.15
  • Torsdag 16.30-17.30
  • Fredag 8.30-9.15

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-12-01