Till innehållet

Rådahemmet i Mölnlycke

Rådahemmets äldreboende ligger i centrala Mölnlycke med närhet till service, kommunikationer och natur.

Foton: Emmy Jonsson, Anna Sigvardsson

När du besöker boendet ska du vara frisk, då sköra, äldre personer riskerar att drabbas av allvarlig sjukdom om de smittas.

Boendemiljö inomhus

Boendets fyra våningar innehåller 42 lägenheter, varav fyra tvårumslägenheter. Det finns en gemensam matsal på andra våning och i anslutning till lokaler för gemensamma aktiviteter.

Boendemiljö utomhus

Omgivningarna är promenadvänliga och på boendets baksida finns en grönskande uteplats med sittmöjligheter. På uteplatsen finns även en grill som kan användas året om.

På Rådahemmet får flera enheter regelbundet besök av Hund i vården.

Personal

På Rådahemmet finns personal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet på teamträffar varje vecka eller utifrån behov. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt och läkare finns kopplad till boendet. Gemensamt ansvarar vi för att brukarna och deras anhöriga ska känna sig trygga med den omsorg och vård som ges.

Är du intresserad av att arbeta på Rådahemmet eller på något annat av våra fina äldreboende, välkommen att höra av dig. Arbeta i Härryda kommun.

Så ansöker du

Det är kommunens socialsekreterare som utreder vem som har behov av äldreboende. Ansökan kan göras via telefon, blankett eller vår e-tjänst.
Kontaktuppgifter socialsekreterare omsorg

Symbol för servicegaranti, knuten hand med tumme upp.

Servicegarantier

Plats inom tre månader

Härryda kommun garanterar en plats på särskilt boende inom tre månader efter fattat beslut. Om vi inte kan erbjuda detta kompenseras brukaren med två månaders fri hemtjänst.
Särskilt boende - servicegaranti gällande platstilldelning

Fast omsorgskontakt från första dagen

Du som fått beslut om särskilt boende erbjuds en fast omsorgskontakt bland vårdpersonalen. Omsorgskontakten har ett särskilt ansvar för att hålla kontakt med dig, dina anhöriga och berörda yrkesgrupper inom sjukvården. Vem som blir din fasta omsorgskontakt får du besked om samma dag som dina insatser påbörjas.

Anser du att vi inte uppfyller garantin ska du så snart som möjligt anmäla detta via e-tjänsten. En ansvarig för verksamheten kommer sedan att kontakta dig för att följa upp det som hänt och hur vi kan lösa situationen. Dina synpunkter är en viktig del i vårt förbättringsarbete.

Om du har frågor om servicegarantin kan du höra av dig till kommunens kontaktcenter på e-post kommun@harryda.se eller telefon 031-724 61 00.

Våra servicegarantier ska förtydliga kommunens konkreta ambitioner inom olika områden. Om kommunen inte uppfyller en garanti i ett enskilt fall innebär det inte att kommunen medger att vi har gjort fel i juridisk mening.
Härryda kommuns servicegarantier

Kontakt

Postadress:
Härryda kommun
Rådahemmet
435 80 Mölnlycke

Katrin Persson, enhetschef

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-06