Till innehållet

Hönekulla gård i Mölnlycke

Hönekulla gårds äldreboende ligger centralt i Mölnlycke med närhet till service, kommunikationer och natur.

Foton: Emmy Jonsson, Anna Sigvardsson

Det är viktigt att du är frisk och symtomfri vid besöket. Tillämpa också god handhygien och håll avstånd till brukarna.
Information om covid-19

Boendemiljö inomhus

Hönekulla gård har 40 lägenheter fördelat på fyra enheter. Boendet består av fyra plan med 20 lägenheter per plan på våning tre och fyra. 20 av lägenheterna används till korttidsboenden. På varje plan finns två samlingsrum med kök/matplats och balkong i anslutning.

Boendemiljö utomhus

Hönekulla gård ligger på promenadavstånd till Mölnlycke centrum. Omgivningarna är promenadvänliga och det finns gott om sittmöjligheter runt huset där man kan slå sig ner med egen fika eller köpa med sig från boendets café.

På Hönekulla gård får flera enheter regelbundet besök av Hund i vården.

Personal

På Hönekulla gård finns personal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet på teamträffar varje vecka eller utifrån behov. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt och läkare finns kopplad till boendet. Gemensamt ansvarar vi för att brukarna och deras anhöriga ska känna sig trygga med den omsorg och vård som ges.

Är du intresserad av att arbeta på Hönekulla gård eller på något annat av våra fina äldreboende, välkommen att höra av dig. Arbeta i Härryda kommun.

Rehabiliteringsenhet med varmvattenbassäng

På Hönekulla gård finns en rehabiliteringsenhet med bland annat en varmvattenbassäng. Här kan du träna på att förbättra och/eller bibehålla dina funktioner och aktivitetsförmåga. På rehabenheten arbetar arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Även omvårdnadspersonalen stöttar dig i din träning, under handledning av arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Ansökan

För mer information eller för att ansöka om en lägenhet på något av kommunens boenden är du välkommen att ringa handläggarenheten: 031-724 65 90. Omsorgshandläggarna tar emot din ansökan och utreder ditt behov. Du får därefter ett beslut.

Telefontid:

måndag 13-14.30
tisdag till fredag 9.30-11

Symbol för servicegaranti, knuten hand med tumme upp.

Servicegarantier

Plats inom tre månader

Härryda kommun garanterar en plats på särskilt boende inom tre månader efter fattat beslut. Om vi inte kan erbjuda detta kompenseras brukaren med två månaders fri hemtjänst.
Särskilt boende - servicegaranti gällande platstilldelning

Fast omsorgskontakt från första dagen

Du som fått beslut om särskilt boende erbjuds en fast omsorgskontakt bland vårdpersonalen. Omsorgskontakten har ett särskilt ansvar för att hålla kontakt med dig, dina anhöriga och berörda yrkesgrupper inom sjukvården. Vem som blir din fasta omsorgskontakt får du besked om samma dag som dina insatser påbörjas.

Anser du att vi inte uppfyller garantin ska du så snart som möjligt höra av dig till kommunens kontaktcenter på e-post kommun@harryda.se eller telefon 031‑724 61 00. Ansvarig chef kommer sedan att kontakta dig för uppföljning och dialog kring hur vi kan lösa den uppkomna situationen. Dina synpunkter utgör en viktig del i vårt förbättringsarbete.

Servicegarantierna ska förtydliga kommunens konkreta ambitioner inom olika områden. Om kommunen inte uppfyller en garanti i ett enskilt fall innebär det inte att kommunen medger att vi har gjort fel i juridisk mening.
Härryda kommuns servicegarantier

Kontakt

Hönekulla gård

Postadress:
Härryda kommun
Hönekulla gård
435 80 Mölnlycke

Cia Paunila, enhetschef

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-02-01