Till innehållet

Måltider

Maten som serveras på Björkelid lagas av det egna köket. Tillgången till eget kök underlättar vid aktiviteter på boendet eller om någon behöver specialkost.

Köket lagar också den mat som serveras vid våra olika traditioner och fester. Under sommaren när vädret så tillåter finns möjlighet att grilla. Då ställer vi in middagen och går ut på vår fina uteplats och äter. Doften av hemlagat är särskilt viktigt för människor med minnessvårigheter.

Mat serveras på följande tider

  • Frukost 8.30-10
  • Lunch 13-14
  • Middag 17.30-18.30

Vi serverar även fika och mellanmål samt kvälls- och nattmål.

Heden och Dalen äter tillsammans i den gemensamma matsalen och de boende på Ängen, Blåsippan och Skogen äter i egen matsal. Anledningen till att vi äter tillsammans är bland annat för att ge brukarna möjlighet att träffas och prata med varandra. Om någon önskar äta i sin lägenhet, går det också bra.

Du som är äldre och bor i eget boende har möjlighet att komma till Björkelid och äta. Det gäller även dig som anhörig. Ring gärna köket innan, så att de vet att du kommer: 031-724 84 81 Betalning sker kontant eller via swish. Du kan också köpa ett häfte med tio kuponger av kökspersonalen.

Mat och måltider på våra boenden

Kontakt

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-09-28