Kontakt
Lyssna

Solhem

Solhem är en daglig verksamhet för personer som har rätt till daglig verksamhet enligt LSS. Verksamheten har funnits sedan 1977 och bedrivs i byggnader som från början var Försäkringskassans vilohem.

Storkök

På Solhem finns ett storkök. Där lagas lunch till alla som arbetar i huset och dessutom bakar man till husbehov, ibland även på beställning. Här kan man, förutom att laga mat, lära sig att skriva recept, hantera måttenheter och hur man dukar både till fest och vardag.


IT-hörna

Det finns en IT-hörna,där läggs vikten på kommunikation. Deltagarna trycker broschyrer, gör egna visitkort, tar fram bilder till scheman och redigerar bilder tagna med digitalkamera. Här kan man också lära sig att arbeta med datorer, genom att skriva dagbok eller spela spel.  

Att arbeta med förpackning, montering eller tillverkning i verkstaden är både intressant och lärorikt. Arbetet varierar oftast vecka till vecka och det är roligt att träffa nöjda kunder.  


Textilgruppen

Textilgruppen syr och trycker på tyg. De sköter alla textilier i huset.  


Utegruppen

Utegruppen sköter huset och trädgården. De utför både små och stora reparationer. 


Utflyttad verksamhet

Utflyttad verksamhet finns för att deltagarna ska pröva på att arbeta ute på öppna arbetsmarknaden.


Särvux

Varje vecka kommer Särvux. Det är mycket populärt att studera vidare. För de personer som har specialintresse finns möjlighet att få prova på olika saker t.ex. färg och formgrupp, keramik, gympa, stavgång, tjejgrupp, killgrupp, tidningsläsning eller trähantverk.  

 

Alla som arbetar på Solhem har egna scheman som är sammansatta efter personens behov och önskemål, men givetvis också efter vad vi kan erbjuda inom huset.