Lyssna

Säterigården i Mölnlycke

Besöksförbud med vissa undantag

På grund av coronapandemin råder besöksförbud tills vidare. Även andra anpassningar i verksamheten har gjorts och därför stämmer inte all information här på webbsidorna i nuläget.

Mycket är sig likt på boendet, men samtidigt inte. Personalen tar promenader med brukarna och hjälper till att möjliggöra kontakt med anhöriga via telefon, videosamtal och annan teknik. Tack vare en plexiglasruta kan brukarna träffa sina anhöriga utomhus via förbokade besök. Undantag från besöksförbudet kan göras i livets slutskede eller om brukaren är mycket orolig. Undantag kan också göras om besökande kan uppvisa ett positivt, godkänt antikroppstest. I samtliga undantagsfall är det boendets enhetschef som beslutar och detta beslut kan inte överklagas. 

Läs mer om hur coronapandemin påverkar verksamheterna

Säterigården.

Säterigården är ett äldreboende för demenssjuka. Boendet ligger naturskönt i Säteriets bostadsområde i Mölnlycke.

Säterigården har 32 lägenheter, de flesta med balkong eller uteplats. Storleken på lägenheterna varierar mellan 23,3–36 kvadratmeter. På varje våning finns en gemensam matsal/sällskapsrum med TV.

Säterigårdens uppgift är att erbjuda dig som är äldre ett både självständigt och tryggt boende. Du bor i egen lägenhet men har personal tillgänglig dygnet runt.

Hur du ansöker om en plats

Det är kommunens handläggare som utreder vem som har behov av äldreboende.

För information eller för att ansöka om en lägenhet på något av kommunens boenden ska du vända dig till:
Kontaktcenter
kontaktcenter@harryda.se
031-724 62 00

Servicegaranti

Härryda kommun garanterar en plats i särskilt boende inom tre månader
efter fattat beslut. I de fall en plats i särskilt boende inte kan erbjudas
inom tre månader kompenseras brukaren med två månaders fri hemtjänst. Läs mer om servicegarantin, vad som ingår och när den gäller. Särskilt boende servicegaranti

Kontakt

Besök oss gärna på Facebook

Relaterad information